Prestenggata 1

← Tilbake til boliger

Prestenggata 1

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

Solgt!

65 m²

2 soverom

Flott 3-roms i ærverdig bygård - Utsikt mot parkanlegg - Carport - God bokvalitet/standard

Boligtype:

Leilighet

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

62 m²

Bruksareal:

65 m²

Soverom:

2

Rom:

3

Etasje:

1

Byggeår:

1908

Energimerking:

F

Tomt:

298 m² (eiet)

Kort om eiendommen

Sjelden mulighet med kombinasjonen av eldre ærverdig bygård, parkering under tak og god standard. Opprinnelig byggeår 1908, men ifølge tidligere historikk er bygget renovert og ombygget i 2005. Leiligheten er gjennomgående med vinduer mot nord, øst og sør noe som gir godt lysinnslipp. I tillegg er det fri utsikt mot sør og det flotte parkanlegget nedenfor Tromsø kunstmuseum. Da boligene ble betydelig renovert i 2005, innehar leiligheten en god standard og framstår lys og trivelig. God disponering med romslig, åpen stue- og kjøkkenløsning. Romslig hovedsoverom og badrom. Leiligheten har nøytrale og lyse fargevalg. Kort gangavstand til alle sentrumstilbud. Parkanlegget rett sør har fine uteområder, som benyttes av beboere i området på godværsdager. Regulert sameie med mye inkl. i fellesutg.

Beliggenhet

Leilighet i eldre, ærverdig bygård beliggende på hjørnet mellom Prestenggata og musègata. Utsikt mot sør og nabo til det flotte parkanlegget ved Tromsø kunstforening. Her er det gangavstand til alle sentrums tilbud, som treningssentre, butikker, kafeer og uteliv. Området er likefullt litt skjermet fra sentrums støy og larm, siden det ligger litt sør og opp fra hovedgaten.

Innhold

1. etasje: Entre/gang, 2 soverom, badrom, kjøkken og innvendig bod.
Øvrig: Parkering under tak i carport i fellesanlegg.

Tomt

Tomten er plassert i hellende terreng. Boligen gir inntrykk av å være plassert med vinduer og stue mot sør. Adkomst til eiendommen via felles trapperom tilknyttet gangfelt i prestenggata. Avkjøring til carport via gruslagt vei tilknyttet Musègata. Adkomst mellom nivåforskjeller via trapper på terreng. Tomta er opparbeidet med parkering, gangfelt og lite takoverbygg over adkomst. Parkering for boligen på fast plass i carport. Med mulighet for gjesteparkering i nærområdet på offentlige og avgiftsbelagte plasser. Avfall deponeres i bokser tilknyttet boligen. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Bebyggelse

Sentrumsbebyggelse med bygårder, næring og annet.

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv:
Fundament utført i mur som er utvendig pusset. Laveste plan er ikke besiktiget på innsiden av bygg.

Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader:
Bærende vegger i bygningens konstruksjon bestående av antatt liggende eller stående plank som er kledd innvendig og utvendig. Utfyllende vegger av tre. Etasjeskillere utført i bjelkelag av tre. Fasade er kledd med liggende trepanel. Inngangspartiet til boligen er tilgjengelig via felles trapperom.

Dører og vinduer:
Vinduer bestående av fabrikkmalte trekarmer med tolags glass fra 2006. Innerdører med dørblader i fabrikkmalt, formpresset, hvit utførelse. Inngangsdøren til boligen har brann og lydklassifisering.

Takkonstruksjon med yttertak:
Bygget har saltak med valm løsning på hjørne mellom Musègata og Prestengggata. Taket er kun sett fra bakken. Taket er tekket med metallplater, og det er montert snøstoppere mot gate. Nedløp og renner av metall.

Elektrisk anlegg:
Boligen har skjulte føringer for strømkabler. El- skap med automatsikringer. Sikringsskapet har enkelte kurser med jordfeilbryter. Adkomst til delt sikringsskap tilknyttet felles trapperom.

VVS-installasjoner:
Varmtvannsbereder er tidligere opplyst å være fra 2005. Denne rommer ca 115 liter. Og er plassert i felles løsning under trapp i felles trapperom. Fordelingsrør for vann i rør i rørsystem.

Standard

Badrom:
Badet i boligen er i følge eier fra 2005. Rommet har inventar som veggmontert WC, servant med skap og speil med overbelysning. Badet har flislagt gulv med varme. Vegger er kledd med fliser. Himlinger med plater. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. For lufting er det ventil med mekanisk avtrekk.

Kjøkken:
Arealet er utført i åpen løsning med stue. Rommet har innredninger med lyse fronter. Benkeplate i laminert materiale. Benkebeslag med doble kummer. Over benkeplate er vegger kledd med fliser. Det er opplegg for løse deler som kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er opplegg for integrerte deler som ovn og koketopp. Over koketopp er det ventilator med rør til friluft.

Generelt om innvendige overflater:
Himlinger med plater. Vegger er kledd med malte overflater med fliser og plateprofiler. Gulv er kledd med parkett og fliser.

Oppvarming

Oppvarming av boligen via elkraft. Det er utstyr som panelovner. Og det er montert gulvvarme i bad.

Adkomst

Adkomst / entre til leilighet via Prestenggata som er offentlig veg. Adkomst til carport parkering i bakgård, via Muségata som er offentlig veg.

Parkering

Egen parkering i carport.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Adgang utleie

Ingen restriksjoner vedrørende utleie

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Ansvarlig megler

Robin I. Martinsen

Fasiliteter

 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Husdyr tillatt
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Utsikt

Felleskostnader inkluderer

Strøm fellesareal, forsikring, kommunale avgifter, TV og internett og brøyting.

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger:
2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperforsikring kr.7 400,- (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 200
 • Bruksnr: 1057
 • Seksjonsnr: 2
 • Kommunenr: 5401
Robin M. Iversen

Robin M. Iversen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Hjem eiendomsmegling v/ eiendomsmegler Robin I. Martinsen presenterer Prestenggata 1!
Hjem eiendomsmegling v/ eiendomsmegler Robin I. Martinsen presenterer Prestenggata 1!
Romslig stue i åpen løsning med kjøkken.
Romslig stue i åpen løsning med kjøkken.
Store vindusflater slipper inn mye lys.
Store vindusflater slipper inn mye lys.
Utsikt mot Tromsø kunstforening og park mot sør.
Utsikt mot Tromsø kunstforening og park mot sør.
Fasade og inngang mot Prestenggata.
Fasade og inngang mot Prestenggata.
Stue.
Stue.
Stue.
Stue.
Stue.
Stue.
God plass til spisegruppe i stue.
God plass til spisegruppe i stue.
God kjøkkenløsning i hjørne med stort vindu mot bakgård.
God kjøkkenløsning i hjørne med stort vindu mot bakgård.
Kjøkken.
Kjøkken.
Kjøkken.
Kjøkken.
Kjøkken.
Kjøkken.
Kjøkken, spiseplass 
og ekstra soverom.
Kjøkken, spiseplass og ekstra soverom.
Spiseplass.
Spiseplass.
Komplett flislagt badrom med dusjkabinett, romslige innredninger, opplegg vaskesøyle og toalett.
Komplett flislagt badrom med dusjkabinett, romslige innredninger, opplegg vaskesøyle og toalett.
Badrom.
Badrom.
Badrom.
Badrom.
Romslig hovedsoverom med vindu mot sør og vest.
Romslig hovedsoverom med vindu mot sør og vest.
Hovedsoverom.
Hovedsoverom.
Soverom 2 / ekstrasoverom.
Soverom 2 / ekstrasoverom.
Flislagt entré.
Flislagt entré.
Stue.
Stue.
Stue.
Stue.
2D planillustrasjon.
2D planillustrasjon.
3D planillustrasjon.
3D planillustrasjon.
Fasade sett fra gangsti Musègata.
Fasade sett fra gangsti Musègata.
Fasade.
Fasade.
Fasade og inngangsparti.
Fasade og inngangsparti.