Tønsnesvegen 16

← Tilbake til boliger

Tønsnesvegen 16

Tromsdalen

Se i kart

Prisantydning:

kr 4 690 000

223 m²

4 soverom

Eldre enebolig med stor tomt sentralt i Tromsdalen |innenfor fortettingsområdet | renoveringsobjekt

Prisantydning:

kr 4 690 000

Omkostninger:

kr 129 920

Totalpris:

kr 4 819 920

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

180 m²

Bruksareal:

223 m²

Soverom:

4

Rom:

5

Byggeår:

1959

Energimerking:

G

Tomt:

948 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 1 196 027

Verditakst:

kr 4 690 000

Kort om eiendommen

Hjem Eiendomsmegling har gleden av å presentere Tønsnesvegen 16, en eldre enebolig plassert sentralt i Tromsdalen!

Romslig tomt på hele 949 kvm med forholdsvis flatt terreng vendt mot sørvest. Eiendommen ligger innenfor fortettingsområdet hvor det tillates bebygget areal på inntil 35% av tomtestørrelse (se kommunedelplanens bestemmelser for utfyllende informasjon). Bygningsmassen må ansees som renoveringsobjekt da den de senere år ikke har gjennomgått noe særlig vedlikehold.

Attraktiv beliggenhet med Tromsdalen skole og barnehage like ved. Ellers gangavstand både til sentrum, daglgvarebutikk, gode bussforbindelser og flotte turområder til Fløya, Bønntuva, Tromsdalstinden, m.fl.

For ytterligere informasjon, kontakt eiendomsmegler Espen Richardsen på telefon 920 59 652!

Beliggenhet

Tønsnesvegen 16 er beliggende sentralt til i Tromsdalen. Boligområdet er sentralt plassert med gangavstand til sentrum, fine turområder, dagligvarebutikk, treningssenter og gode bussforbindelser. Eiendommen er også plassert like ved både barnehage og barneskole. Ungdomsskole og videregående skole i gangavstand.

Tomt

Tomten er plassert i relativt flatt terreng. Fra boligen kan man se nærområdet. Adkomst til eiendommen via gruslagt avkjøring fra offentlig vei. Tomta er opparbeidet med plen, plantefelt, busker og vekster. Det er også montert gjerder/ skiller mot naboer på deler.

Bebyggelse

Boligbebyggelse.

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Fundament utført i antatt murte vegger, vegger i laveste plan er pusset. Det er tilbygg mot flere retninger i boligen, disse er plasser på søyler mot mark. Det er god adkomst til inspeksjon av krypkjellere. Kjelleren i hoveddel er eldre, og det er merker etter fukt på deler av tre. Årsak ikke fastslått.

Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Bærende vegger i bygningens konstruksjon antatt bestående av bindingsverk av tre. Vegger er ikke åpnet. Utfyllende vegger av tre. Etasjeskillere utført i bjelkelag av tre. Stubbgulv med antatt restmaterialer fra andre prosjekter i gulv. Fasade er kledd med panel av variert karakter. Noe stående, noe liggende. Inngangspartiet til boligen er delt mellom hoveddel og utleiedel, den er delvis takoverbygget og opparbeidet med trapp av tre. Vegger krever vedlikehold.

Dører og vinduer: Vinduer bestående av trekarmer med eldre glass. Eldre altandør i hoveddel. Innerdører av heltre. Dører og vinduer i
bygget er generelt eldre, og det er flere deler som krever utskifting.

Takkonstruksjon med yttertak: Bygget har saltak. Det var snø på deler av tak på befaringsdagen. Tak er bygget om/til i flere omganger. Deler av taket er tekket med metallplater. Det er ikke god adkomst til loft over tilbygg mot vest, og loft over hoveddel er tilgjengelig via luke i himling, loft er ikke sett på befaringsdagen, da det var ingen praktisk måte å komme seg opp her.

Annet: Garasjen: Garasjen er eldre, den er slitt, og det er skjevheter. Merker etter fukt på deler.
Loft over tilbygg mot vest: Fra vindu i trapperom kan man se inn i loftet. Undertak av plast. Resten av loftet er ikke sett.
Kjeller: Kjelleren har historisk vært delvis innredet som oppholdsrom og lagerrom. I dag vurdert under ett som lagerrom. Vegger er innvendig kledd med trepanel og tilfarergulv i deler. Synlig adkomst til VVS- rør av plast. Det er merker etter fukt i deler av kjeller, noe som kan være forklart i svake dreneringsforhold eller svake klimaforhold, eller mulig lekkasjer fra VVS- anlegg i bygget.
Krypkjellere: Det er krypkjellere rundt flere deler av kjeller. Vinduer i kjeller støter mot krypkjellere. Det er god adkomst til inspeksjon av krypkjellere. I deler er det oppbevart avfall og eldre løse gjenstander.

Informasjon hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Standard

Bad og vaskerom: Det er flere bad i boligen. Vaskerom/ bad i kjeller, bad i hoveddel første etasje, bad i hoveddel loft og bad i utleiedel.
Alle bad er eldre og kan forventes med behov for renovering/utskifting. Badet i kjelleren er eldre, og virker å ikke ha vært i praktisk bruk på en stund. Badet i hoveddel, første etasje er eldre. Rommet har inventar som WC, dusjkabinett, servant og speil på vegg. Rommet har flislagt gulv. Vegger er kledd med våtromsplater. Himlinger med plater. Det er opplegg for vaskemaskin. For lufting er det vindu og ventil med mekanisk avtrekk. Sprekker i fliser på gulv, merker på vegger, svake gjennomføringer i gulv. Badet i utleiedel, første etasje rommet er eldre. Rommet har inventar som WC, dusjkabinett, servant og speil på vegg. Vaskerommet har fliser på deler av gulv. Vegger er kledd med plater og trepanel. Himlinger med plater. Opplegg for vaskemaskin i delvis tilstøtende areal. Rommet er generelt slitt. Badet på loft, hoveddel, Rommet er eldre. Rommet har inventar som badekar med dusj og servant. Belegg gulv med varme via stråleovn. Vegger er kledd med tapet. Himlinger med plater. For lufting er det vindu. Rommet er generelt slitt.

Kjøkken: Kjøkken i hoveddel er eldre. Arealet er utført i delvis åpen løsning med stue. Rommet har innredninger med lyse fronter. Benkeplate i laminerte materiale. Benkebeslag med doble kummer. Over benkeplate er vegger kledd med fliser. Det er opplegg for løse deler som kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Over koketopp er det ventilator med rør til friluft. Eldre, og slitt løsning. Kjøkken i sokkel er eldre. Arealet er utført i åpen løsning med stue. Rommet har innredninger med laminerte fronter. Benkeplate i laminert materiale. Benkebeslag med doble kummer. Over benkeplate er vegger kledd med fliser. Det er opplegg for løse deler som kjøleskap og komfyr. Over koketopp er det ventilator med rør over himling. Løsningen er eldre, og slitt.

Innvendige overflater: Himlinger med plater, trepanel, og mer. Vegger er kledd med blant annet strier, trepanel, brystningspanel, malte vegger, fliser, pusset overflate. Gulv er kledd med laminat, belegg, fliser, puss, tepper og mer. Overflater i boligen er generelt slitt,
og kan forventes med behov for oppgradering på de fleste deler.

Elektrisk anlegg: Boligen har synlige og skjulte føringer for strømkabler. El- skap med hovedsakelig porselenssikringer, og enkelte
automatsikringer. Det er montert to sikringsskap og to AMS- målere i bygget. El- anlegg bør kontrolleres av fagfolk.

VVS-installasjoner: Varmtvannsbereder er fra 2000. Denne rommer ca 200 liter. Og er plassert i kjeller. Fordelingsrør for vann i kobber. Eldre
anlegg.

Informasjon hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig veg.

Parkering

Parkering i tilhørende garasje samt utendørs på tomt.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

Adgang utleie

Boligens utleiedel er ikke søkt godkjent som egen boligenhet. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette forholdet.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Verditakst
Selgers egenerklæring
Grunnkart
Reguleringsplankart
Tilgjengelige bygningstegninger
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.
Komplette bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås hos megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Diverse

Eiendommen overleveres slik den fremstår på visning og vil ikke bli ytterligere vasket.

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Garasje/P-plass
 • Hage
 • Husdyr tillatt
 • Offentlig vann/kloakk
 • Peis/Ildsted
 • Rolig
 • Sentralt
 • Turterreng

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger:
2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperforsikring kr.11 500,- (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 17
 • Bruksnr: 1295
 • Kommunenr: 5401
Espen Richardsen

Espen Richardsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Velkommen til Tønsnesvegen 16!
Velkommen til Tønsnesvegen 16!
Romslig tomt på 949 kvm, innenfor fortettingsområdet
Romslig tomt på 949 kvm, innenfor fortettingsområdet
Stue hoveddel har ildsted og utgang til terrasse
Stue hoveddel har ildsted og utgang til terrasse
Godt lysinnslipp
Godt lysinnslipp
Overbygget veranda
Overbygget veranda
Kjøkken
Kjøkken
Kjøkken utleiemulighet
Kjøkken utleiemulighet
Stue utleiemulighet
Stue utleiemulighet
Soverom og bad midtetasje hoveddel
Soverom og bad midtetasje hoveddel
Soverom utleiemulighet
Soverom utleiemulighet
Entrè og gang
Entrè og gang
Entrè
Entrè
Bad
Bad
Bad
Bad
Bad
Bad
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Soverom
Eiendommen er plassert sentralt til i Tromsdalen
Eiendommen er plassert sentralt til i Tromsdalen
Utleiemulighet
Utleiemulighet
2D planillustrasjon
2D planillustrasjon
2D planillustrasjon
2D planillustrasjon
3D planillustrasjon
3D planillustrasjon
3D planillustrasjon
3D planillustrasjon