Parkgata 15 Leilighet 302

← Tilbake til boliger

Parkgata 15 Leilighet 302

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

kr 7 100 000

107 m²

3 soverom

Ny 4 roms selveier hjørne leilighet beliggende midt i Tromsø Sentrum. Salg av kontraktsposisjon.

Prisantydning:

kr 7 100 000

Omkostninger:

kr 33 014

Totalpris:

kr 7 133 014

Felleskostnader/mnd:

kr 2 500

Boligtype:

Leilighet

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

106 m²

Bruksareal:

107 m²

Soverom:

3

Rom:

4

Etasje:

3

Byggeår:

2021

Energimerking:

D

Kort om eiendommen

Pent nytt leilighetsbygg i sentrum med teglstein som fasadebekledning- smart 4 roms hjørne leilighet i 3.etasje. Heis. Bygget innehar svært godt materialvalg.
-Heis
-Kjøkken fra Kvik
-Enstavs eikeparkett
-Vannbåren varme og varmtvann
-Delikat romslig plassbygget bad og eget toalett
-Felles hybel for å leie ved besøk
-Stor deilig park utenfor døra på samme etasje
-Beliggende i sentrum
-Bod på samme etasje
-Påkostet solavskjerming til kr 94 000.-
-Mulig å kjøpe garasje for kr 350 000.-

Beliggenhet

Beliggende i Tromsø sentrum, Vestregata

Innhold

3.etasje;
Stue/kjøkken, bad/wc/vask, Walk in closet/gang, 3 soverom, gang, gjestetoalett.
3.etasje;
Bod i felles bod anlegg på denne etasjen.
2.etasje;
Sykkelparkering

Inngangsparti fra syd i 2.etasje og nord mot Kongsparken i 3.etasje ut i Parkgata.

Tomt

Andel av felles tomt

Bebyggelse

Lavblokker, leilighetsbygg, næringsarealer

Standard

Vegg; malt gips, listefritt mot tak, alt malt i hvitt, flis på bad
Gulv; En stavs eikeparkett på Stue/kjøkken og soverom med lister i samme utførelse som gulv. Flislagt bad og gang.
Tak; malt gips, listefritt mot vegg

Kjøkken leveres fra Kvik hvite fronter. Designet har helt glatte skapdører der overflaten kun brytes av de karakteristiske håndtakene, som er elegant innfrest i skapdørene. Resultatet gir både et enkelt og uttrykksfullt kjøkkendesign, laminat benkeplate, blandebatteri i krom, takhengt ventilator.

Oppvarming

Kongsparken forsynes med fjernvarme som kilde til oppvarming og varmtvann. Felles varmesentral plasseres i garasjeplanet.
Distribusjon i leiligheter vil skje i form av vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang/entré. Soverom leveres uten varmekilde, men stikk for panelovn monteres. Varmt tappevann leveres fra felles varmtvannsberedere, som også varmes opp fra fjernvarme. Felles måling av totalt energiforbruk tilknyttet fjernvarme. Fordeling av energikostnadene til oppvarming og varmtvann avregnes etter leilighetenes areal.

Adkomst

Grei adkomst - sydsiden av bygget i 2.etasje eller inngang mot nord i 3.etasje mot Kongparken og Parkgata

Parkering

Ingen gjesteparkering - mulighet for kjøp av parkeringsplass i garasje for kr 350.000.- Kjøper har reservert en plass.

Offentlig kommunikasjon

Gode bussforbindelser i sentrum

Overtakelse

Overtakelse av kontrakten kan gjøres raskt - overtakelse seksjonen vil ikke kunne skje før tidligst 18.10.2021 i følge utbygger. Det innbetalte kjøpesummen inklusive omkostninger vil stå på klientkonto til seksjonen blir tinglyst på ny eier.

Sentrale lover

Salg av kontraktsposisjon. Selger vil stille reklamasjonstidsgaranti i samsvar med opprinnelig kjøpesum og bustadoppføringslova §12. Garantien utgjør 5% av kjøpesummen i garantitiden.
Bustadoppføringslova og avhendingslova åpner for slik transport av kontraktsposisjon, og med virkning fra 1. juli 2015 ble eiendomsmeglers plikter ved slike salg nærmere redegjort for i eiendomsmeglingsforskriften (emglf.) § 1-5. Finanstilsynets rundskriv 6/2015 opplyser også nærmere om de plikter som påhviler en eiendomsmegler når de bistår med slike salg. Salget av selve kontraktsposisjon reguleres av kjøps- og avhendingsloven, mens den kontrakten som rent faktisk transporteres vil være regulert av Bustadoppføringslova.

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.

Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1's allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1's gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1's gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Adgang utleie

Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom sameiets vedtekter og eierseksjonsloven. Det følger av eierseksjonsloven §24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Grunnkart
Reguleringsplankart
Tilgjengelige bygningstegninger
Komplette bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås hos megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Diverse

Salg av kontraktsposisjon. Utbygger stiller reklamasjonstidsgaranti i samsvar med opprinnelig kjøpesum og bustadoppføringslova §12. Garantien utgjør 5% av opprinnelig kjøpesummen i garantitiden.
Opprinnelig kjøpesum er kr 6 900 000.-

Ansvarlig megler

Alexander Uhre

Fasiliteter

 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Utsikt

Felleskostnader inkluderer

Budsjetterte felleskostnader; Forsikring, strøm og oppvarming i fellesareal, kommunale avgifter, vedlikehold, renhold, Kabel -Tv/internett og generell drift.
Følgende kostnader kommer i tillegg til månedlige felleskostnader:.
- Kostnad strøm egen leilighet
- Ved garasjeplass en mnd. kostnad for vedlikehold og drift på denne.
Eventuell kommunal avgift/eiendomsskatt faktureres som faktureres direkte til den enkelte sameier.

Det må påregnes at sameiet vedtar at hver leilighet ved innflytting skal betale inn til sameiets konto 3
x månedlig felleskostnad. Dette for å ha oppstarts kapital i sameiet. Dette er ikke å anse som
omkostninger ved kjøpet.

Omkostninger

Omkostninger;
Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende
omkostninger:
Kr 14 000.- (2,5 % dokumentavgift av andel tomteverdi) *
Kr 6 292.- (anleggsbidrag fjernvarme) Kr 6 500 (etableringsgebyrer sameie mm.)
Kr 5 000.- (tilknytningsavgifter div.)
Kr 585.- (tinglysing av skjøte)
Kr 525.- (tinglysing av pantobligasjon)
Kr 172.- (attestasjonsgebyr per obligasjon)
Kr 33 014.- (omkostninger totalt) Det tas forbehold om evt. økning i offentlige gebyrer og avgifter
som tinglysingsgebyrer og dokumentavgift. Øvrige beløp er fastpriser.

*Dokumentavgiften er lik for alle leiligheter

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 200
 • Bruksnr: 1818
 • Kommunenr: 5401

Visninger:

Ta kontakt for visning

Velkommen til Kongsparken - Flott 4 roms som ligger på hjørnet i 3.etasje - her presentert av Eiendomsmegler Alexander Uhre i Hjem Eiendomsmegling
Velkommen til Kongsparken - Flott 4 roms som ligger på hjørnet i 3.etasje - her presentert av Eiendomsmegler Alexander Uhre i Hjem Eiendomsmegling
Ny bolig blokk i sentrum med 35 selveierleiligheter - med næringsareal i 1.etasje - Og egen felles hybelleilighet. Adkomst fra syd i 2.etasje og nord mot Kongsparken i 3.etasje
Ny bolig blokk i sentrum med 35 selveierleiligheter - med næringsareal i 1.etasje - Og egen felles hybelleilighet. Adkomst fra syd i 2.etasje og nord mot Kongsparken i 3.etasje
Åpen stue og kjøkken løsning, Hvit kjøkken fra Kvik med takhengt ventilator - ennå ikke montert. Benkeplate i grå laminat.
Åpen stue og kjøkken løsning, Hvit kjøkken fra Kvik med takhengt ventilator - ennå ikke montert. Benkeplate i grå laminat.
Kjøkken og stue med magiske lysforhold
Kjøkken og stue med magiske lysforhold
Romslig - god plass til stor spisestue
Romslig - god plass til stor spisestue
Kjøkken
Kjøkken
Inngangsparti, soverom rett fram, gjeste toalett til venstre, inngang til kjøkken og stue
Inngangsparti, soverom rett fram, gjeste toalett til venstre, inngang til kjøkken og stue
Soverom mot nord
Soverom mot nord
Baderom med dusj/vask/wc gjennomgang til walk in closet før soverommet
Baderom med dusj/vask/wc gjennomgang til walk in closet før soverommet
Flis bad 60 60 gulv flis.jpg
Flis bad 60 60 gulv flis.jpg
Baderom med delikate fliser, vegghengt toalett, vask med hvitt underskap, speil med lys, dusj med sammen foldbare glassdører. Veggfliser i 60*40, gulvfliser, Gulvfliser i 60*60, i dusjnisje fliser i 10*10
Baderom med delikate fliser, vegghengt toalett, vask med hvitt underskap, speil med lys, dusj med sammen foldbare glassdører. Veggfliser i 60*40, gulvfliser, Gulvfliser i 60*60, i dusjnisje fliser i 10*10
Dusj garnityr/blandebatteri i krom
Dusj garnityr/blandebatteri i krom
Soverom mot Vestregata
Soverom mot Vestregata
Kongeparken 302 - 2D - 3. Etasje - Vinterhagen er tatt bort - dette er nå en del av stuen, men dørende kan åpnes som tidligere
Kongeparken 302 - 2D - 3. Etasje - Vinterhagen er tatt bort - dette er nå en del av stuen, men dørende kan åpnes som tidligere
Kongeparken 302 - 3D - 3. Etasje - Vinterhage utgår
Kongeparken 302 - 3D - 3. Etasje - Vinterhage utgår
Herlige Kongsparken med direkte utgang på denne etasjen
Herlige Kongsparken med direkte utgang på denne etasjen
Tegelstein på alle fasader
Tegelstein på alle fasader
En stavs lys eikeparkett
En stavs lys eikeparkett
En stavs lys eikeparkett
En stavs lys eikeparkett
Gulv standard
Gulv standard
4 roms selveier leilighet i 3 .etasje sydøstre hjørnet mot Vestregata
4 roms selveier leilighet i 3 .etasje sydøstre hjørnet mot Vestregata