Skjegghaugvegen 14

← Tilbake til boliger

Skjegghaugvegen 14

Kvaløya

Se i kart

Prisantydning:

Solgt!

230 m²

6 soverom

Nyere enebolig med god standard og fleksibel løsning | utleie og tilrettelagt for ekstra hybel

Espen Richardsen

Espen Richardsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

221 m²

Bruksareal:

230 m²

Soverom:

6

Rom:

8

Byggeår:

2020

Energimerking:

C

Tomt:

747 m² (eiet)

Kort om eiendommen

Velkommen til Skjegghaugvegen 14, en nyere enebolig beliggende øverst i Eidekollen!

Huset har gjennomtenkte løsninger som åpner for fleksibel bruk. Det er i dag etablert utleie som genererer kr 9 500,- pr. mnd i inntekter og ved enkle grep kan man etablere ytterligere en hybelutleie. Det er ferdig opplegg for vann og avløp for en slik løsning. Hoveddelen vil fortsatt selv disponere 4 soverom, og eget vaskerom.

Boligen ble oppført i 2020 og holder gjennomgående god standard med store rom, godt lysinnslipp, balansert ventilasjon og integrerte hvitevarer. Vannbåren varme for energieffektiv og behagelig oppvarming. Utvendig screens på de største stuevindu.

Huset ligger øverst i feltet med umiddelbar nærhet til fine turområder både sommer og vinter, fotball løkke, lekeplass, m.m.

Beliggenhet

Skjegghaugvegen 14 ligger flott til øverst i nytt boligfelt på Eidekollen. I denne delen av feltet er det også opparbeidet fotball løkke, lekeplass og gapahuk. Fra boligen går man direkte ut i marka hvor det både er turstier sommerstid og skiløype vinterstid, slakt fint område med variert terreng. Ellers har man fine områder ved havet hvor det både kan lages bål og fiskes samt fine veier for landeveissykling sommerstid. Eide Handel må også nevnes; dette er en lokal dagligvarebutikk med stor ferskvare avdeling som tilbyr lokale råvarer av beste kvalitet!

Tomt

Byggegrunn er ikke kjent. Drenering fra byggeår. Synlig vortepapp på grunnmur. Montert topp/-tettelist. Tomt i hellende terreng, Opparbeidet med gressplen og asfaltert adkomst/biloppstillingsplass.

Bebyggelse

Boligbebyggelse.

Byggemåte

Utvendig
Støpt gulv av betong på nederste plan. Vegger mot grunn/grunnmur av støpt betong i isolert systemforskaling. Etasjeskillere av trebjelkelag. Konstruksjon av isolert bindingsverk. Utvendig kledning med trepanel. Saltak. Konstruksjon av taksperre. Taktekking av stål-/ aluplater. Takrenner, nedløp og beslag av stål-/alu. Hoveddør til boligen som kompakt dør. Heveskyvedør med 3-lags energiglass. Veranda -/altandør med 3-lags energiglass. Vinduer med 3-lags energiglass. Tilbygd veranda med konstruksjon av søyler, dragere og bjelkelag med impregnert dekke. Rekkverk av balustre, spile og håndlist av tre.

Innvendig
Gulv: Laminat og flis.
Vegg: Malte flater.
Tak: Malte flater.
Innvendig trapp av tre mellom etasjer. Lukkede trinn. Rekkverk med meglere, balustre og håndlist. Returgelender (rekkverk på kanten oppe). Innvendige formpressede dører/skyvedører med glatt flate og standard låsekasse.

Standard

VÅTROM
Bad 1.etg: Vegger kledd med våtromsplater. Himling med malt flate. Flisbelagt gulv med gulvvarme. Innredning med underskap. Glatte fronter med integrerte håndtak. Heldekkende servant. Veggmontert speilskap med integrert belysning og uttak for strøm på vegg. Vegghengt klosett med innebygd sisterne. Dusjkabinett. Avtrekk koblet på boligventilasjon. Tilluftsspalte under dør.

Bad 2.etg: Vegger er belagt med flis. Himling med malt flate. Flisbelagt gulv med gulvvarme. Innredning med under- og høyskap. Glatte fronter med integrerte håndtak. Heldekkende servant. Veggmontert speil med integrert belysning. Vegghengt klosett med innebygd sisterne. Dusjnisje med svingbare glassdører og veggmontert dusjgarnityr. Badekar. Avtrekk koblet på boligventilasjon. Tilluftsspalte under dør.

Vaskerom: Vegger kledd med malte glassfiberstrie. Himling med malt flate. Flisbelagt gulv med gulvvarme. Vegghengt skyllekar. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekk koblet på boligventilasjon. Tilluftsspalte under dør.

Bad/vaskerom 1.etg (utleiedel): Vegger kledd med våtromsplater. Himling med malt flate. Flisbelagt gulv med sokkelflis med gulvvarme. Innredning med underskap. Glatte fronter med integrerte håndtak. Heldekkende servant. Veggmontert speilskap med integrert belysning og uttak for strøm på vegg. Vegghengt klosett med innebygd sisterne. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekk koblet på boligventilasjon. Tilluftsspalte under dør.

KJØKKEN
Kjøkken 2.etg: Kjøkkeninnredning med over-, under- og høyskap, samt kjøkkenøy. Glatte fronter med integrerte håndtak. Benkeplate av laminat med dobbel oppvaskkum. Glassplate på vegg over benkeplate ved oppvaskkum og koketopp. Belysning og uttak for strøm. Integrert komfyr, oppvaskmaskin og koketopp. Opplegg for kjøleskap. Komfyr vakt. Elektronisk lekkasjesikring. Kjøkkenventilator med periodisk mekanisk avtrekk ut. Kjøkkenventilator med plasmafilter.

Kjøkken 1.etg: Kjøkkeninnredning med over- og underskap. Glatte fronter med dørknotter. Benkeplate av laminat med oppvaskkum. Belysning og uttak for strøm. Integrert komfyr, oppvaskmaskin, koketopp og kjøl/frys. Komfyr vakt. Elektronisk lekkasjesikring.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Trykkvann i rør-i-rør system. Avløpsrør i plast. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Utleiedel med eget balansert ventilasjonsanlegg. Vannbåren gulvvarme. Sikringsskap med automatsikringer i hoveddel og utleiedel. Skjult elektrisk anlegg. Downlights. Lader for EL-bil. Røykvarslere med forsyning fra 230V-nettet. Brannslukningsapparat.
Varmtvannsbereder, generell info: Produksjonsår: 2020. Volum: 281 liter. Plassering (sted): Vaskerom. Avrenning fra berederens trykkventil: Til gulv med sluk.
Varmtvannsbereder, generell info: Produksjonsår: 2020. Volum: 112 liter. Plassering (sted): Bad/vaskerom. Avrenning fra berederens trykkventil: Til gulv med sluk.

Oppvarming

Vannbåren gulv varme og elektrisitet. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det er lagt vannbåren gulv varme i hele underetasjen med unntak av lagringsrom under trapp. I inngangsparti og hele øverste etasje med unntak av soverom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig veg.

Parkering

Parkering utendørs på tomt. I byggesøknad til boligen ble det anvist, avsatt plass til garasjebygg hvor plasthall for lagring i dag er satt opp.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.


Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Adgang utleie

Ingen restriksjoner vedrørende utleie. Det gjøres oppmerksom på at del av underetasjen som i dag nyttes til utleie ikke er godkjent som egen boligenhet, men er godkjent innredet for beboelse som del av hoveddelen.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Takst/tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.
Tilgjengelige bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås hos megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Hage
 • Husdyr tillatt
 • Ingen gjenboere
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Utsikt
 • Fiskemulighet
 • Turterreng
 • Lademulighet

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger: 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke IF kr.12 650,- for boliger under 230 kvm BRA og kr. 14 650,- for boliger over 230 BRA (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 70
 • Bruksnr: 57
 • Kommunenr: 5401
Espen Richardsen

Espen Richardsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Velkommen til Skjegghaugvegen 14, en nyere enebolig øverst i Eidekollen!
Velkommen til Skjegghaugvegen 14, en nyere enebolig øverst i Eidekollen!
Romslig stue og kjøkken med store vinduflater
Romslig stue og kjøkken med store vinduflater
Eiendommen har fantastisk utsikt samt gode sol- og lysforhold
Eiendommen har fantastisk utsikt samt gode sol- og lysforhold
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Flotte turområder, fotball løkke og lekeplass bare et steinkast fra eiendommen.
Flotte turområder, fotball løkke og lekeplass bare et steinkast fra eiendommen.
Vannbåren varme i gulv gir en energieffektiv og behagelig oppvarming. Utvendig screens på de tre vinduene i denne delen.
Vannbåren varme i gulv gir en energieffektiv og behagelig oppvarming. Utvendig screens på de tre vinduene i denne delen.
Terrasse med gode sol- og lysforhold
Terrasse med gode sol- og lysforhold
God takhøyde gir en romslig atmosfære
God takhøyde gir en romslig atmosfære
Downlights i tak og balansert ventilasjon med varmegjenvinning
Downlights i tak og balansert ventilasjon med varmegjenvinning
Stue og kjøkken i åpen løsning
Stue og kjøkken i åpen løsning
Moderne kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
Moderne kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
Utgang til terrasse via skyvedør
Utgang til terrasse via skyvedør
Mye benkeplass
Mye benkeplass
Godt med skap- og benkeplass
Godt med skap- og benkeplass
God planløsning med soverommene og bad i tilknytning
God planløsning med soverommene og bad i tilknytning
Komplett flislagt bad med gulv varme og doble servanter
Komplett flislagt bad med gulv varme og doble servanter
Badet har både dusj og badekar
Badet har både dusj og badekar
Soverom i nedre plan kan også benyttes som tv-stue om ønskelig evt for utleie av ekstra hybel.
Soverom i nedre plan kan også benyttes som tv-stue om ønskelig evt for utleie av ekstra hybel.
I boden til høyre er det lagt klart for etablering av hybelkjøkken dersom man ønsker å etablere hybelutleie i tillegg til utleien som er i dag. Vann og avløp er lagt klart til etablering av kjøkken i boden.
I boden til høyre er det lagt klart for etablering av hybelkjøkken dersom man ønsker å etablere hybelutleie i tillegg til utleien som er i dag. Vann og avløp er lagt klart til etablering av kjøkken i boden.
Bad innenfor soverom/tv-stue
Bad innenfor soverom/tv-stue
Entrè praktisk plassert i halvplan. Fantastisk takhøyde
Entrè praktisk plassert i halvplan. Fantastisk takhøyde
Soverom 1 øvre plan
Soverom 1 øvre plan
Soverom 2 øvre plan
Soverom 2 øvre plan
Soverom 1 nedre plan
Soverom 1 nedre plan
Soverom 2 nedre plan
Soverom 2 nedre plan
Gang med luke inn til lagringsareal under halvplan
Gang med luke inn til lagringsareal under halvplan
Vaskerom/tekn.rom
Vaskerom/tekn.rom
Stue/kjøkken utleiedel
Stue/kjøkken utleiedel
Kjøkken utleiedel
Kjøkken utleiedel
Gang utleiedel
Gang utleiedel
Soverom utleiedel
Soverom utleiedel
Bad utleiedel
Bad utleiedel
Oversiktsbilde
Oversiktsbilde
Boligen har et moderne uttrykk
Boligen har et moderne uttrykk
Lekeplass bare et steinkast fra eiendommen
Lekeplass bare et steinkast fra eiendommen
Fotball løkke
Fotball løkke
3D planillustrasjon samlet
3D planillustrasjon samlet
2D planillustrasjon samlet
2D planillustrasjon samlet
3D planillustrasjon øvre plan
3D planillustrasjon øvre plan
2D planillustrasjon øvre plan
2D planillustrasjon øvre plan
3D planillustrasjon nedre plan
3D planillustrasjon nedre plan
2D planillustrasjon nedre plan
2D planillustrasjon nedre plan