Brensholmvegen 221

← Tilbake til boliger

Brensholmvegen 221

Brensholmen

Se i kart

Prisantydning:

kr 2 230 000

108 m²

3 soverom

VISNING 24/1 | Enebolig i naturskjønne omgivelser på idylliske Brensholmen!

Prisantydning:

kr 2 230 000

Omkostninger:

kr 69 570

Totalpris:

kr 2 299 570

Levi Gout

Levi Gout

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

93 m²

Bruksareal:

108 m²

Soverom:

3

Rom:

4

Etasje:

2

Byggeår:

1967

Energimerking:

G

Tomt:

1781 m² (eiet)

Verditakst:

kr 2 600 000

Kort om eiendommen

Velkommen til Brensholmvegen 221!
En enebolig som ligger skjermet til men som fortsatt har havutsikt fra flere rom i boligen.
Stor tomt med hage bak huset. Platting foran inngang og takoverbygd veranda ved inngangsparti.
I hovedetasjen finner man entré, 3 soverom, bad- og WC-rom.
Videre inn har man kjøkken og en romslig stue med vedfyrt peis og plass til spisegruppe. Store vinduer i stua med godt lysinnslipp.
Underetasjen består av tre disponible rom, og har egen inngang.

Området byr på flotte naturopplevelser både til fjells og sjøs, med fine fjellturer, bademuligheter og ikke minst fiske.
Fra boligen er det en time å kjøre til Tromsøya.

For mer informasjon, kontakt eiendomsmeglerfullmektig Levi Gout på TLF 902 65 250!

Beliggenhet

Boligen er beliggende sentralt på Brensholmen et lite stykke nord for den lokale butikken og avkjøringen til fergeleiet. Brensholmen er ei bygd lengst sørvest på Kvaløya i Tromsø kommune i Troms og Finnmark. Ca en times kjøring fra Tromsø by. Bygda var tidligere en del av Hillesøy kommune, men har siden 1964 vært en del av Tromsø kommune. Brensholmen grunnkrets hadde 217 innbyggere i 2015. Bygda er først og fremst preget av fiske og jordbruk, og man regner med at det har vært drevet jordbruk her minst tilbake til jernalderen. Derfor finner stadig bøndene gjenstander av arkeologisk verdi under pløying. Ellers arbeider mange i den blomstrende fiskeindustrien. De kommunale tilbudene som barne- og ungdomsskole, hjemmetjeneste, bo- og servicesenter, samt en del mindre firmaer sørger for arbeidsplasser til bygda. Boligen er beliggende sentralt på Brensholmen vis a vis den lokale butikken. Hillesøy kirke ligger på Austein på Brensholmen, og er kirken for gamle Hillesøy sogn, som også strakte seg over større områder på Senja.

Tomt

Relativt flat tomt svakt hellende mot nordvest. Området er pent opparbeidet med plener noe beplantning med stauder, busker grantrær og
stedsegne tresorter.

Bebyggelse

Spredt eneboligbebyggelse.

Byggemåte

UTVENDIG
Tradisjonell enebolig oppført i tre, grunnmur og fundamerter i betong, saltak med plassbygde takstoler, bindingsverk vegger og etasjeskillere i tre.
* Stålplater med panneprofil og glatt overflate.
* Takrenner, nedløp og beslag i overflatebehandlet aluminium
* Bindingsverk vegger fra byggeår
* Utvendig kledning er godt vedlikeholdt, ellers ingen visuelle tegn på deformasjoner eller skader på bindingsverk yttervegger.
* Saltak med plassbygde takstoler og luftet kaldloft.
* Koplede vinduer i tre fra byggeår. Samt enkelte nyere vindu på bad og i stue med 2- lags isolerglass.
* Kompakte finerte slette ytterdører med standard låsekasse/dørvrider
* Markterrasse og platting foran inngangsparti og på nedsiden av boligen i impregnerte materialer.
* Trapper/ramper/dekke og rekkverk foran inngang i impregnerte/dimensjonerte materialer.

Standard

Innvendig:
Gulv overflater: Laminat, gulvbord i gran, malte murgulv i kjeller
Vegg overflater: Malte overflater spon/trefiber/panel, malte murflater, våtromstapet Tak/himling overflater: Malte overflater Boligen har tidstypiske overflater fra byggeår og eventuelle senere oppgraderinger.
* Teglpipe fra byggeår.
* Sotluke i kjeller
* Peisovn i stue.
* Det er kryprom under halve boligen. ringmur i betong med utsparede ventilgjennomføringer. Ingen diffusjonssperre mot grunn/terreng.
* Slette overmalte innvendige dører med standard låsekasser og vridere.

VÅTROM
Vaskerom/vaskekjeller: Våtrom fra byggeår med murgulv, malt panel på vegger og sluk i støpjern. Naturlig avlufting med ventil i yttervegg.
Utstyr for sanitærinstallasjoner: Opplegg med vannkran til vaskemaskin
Bad: Våtrom fra byggeår eller senere oppgradering, med belegg på gulv, malte overflater og våtromstapet på vegger og sluk i plast. Naturlig avlufting
Baderomsinnredning: innredning/servantskap finerte fronter, speil, garnityr i metall og servant i porselen. Utstyr for sanitærinstallasjoner: Dusjkabinett med veggmontert dusjgarnityr. El-oppvarming med veggmontert stråleovn

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning: Flere typer innredning fra forskjellige tidsepoker, slette/profilerte laminerte fronter/skuffer. Plass til vanlig komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Benkeplater i
laminat dobbel oppvaskkum i rustfritt stål, garnityr i metall. Fritthengende ventilator i rustfritt stål med kanalføring til yttervegg.

SPESIALROM
WC rom er i daglig bruk og har tidstypiske overflater fra byggeår.
Overflater gulv/vegg/himling: Overmalt belegg på gulv, malte overflater på vegger og i himling/tak
Innredning/utstyr: Ingen.
Sanitærinstallasjoner/oppvarming: Gulvmontert klosett.

TEKNISKE INSTALLASJONER
* Røropplegget er hovedsakelig i kopperrør fra byggeår delvis skjultopplegg samt noe åpen installasjon.
* Stoppekran i kjeller.
* Avløpsrør i PVC
* Naturlig ventilasjon med friskluftventiler i yttervegger, eventuelle vindusventiler og åpningsvinduer.
* Ventilasjon er i henh. til de krav som var gjeldende på byggetidspunkt.
* VV-bereder 200 L fra byggeår plassert på bod m/trapp i kjeller
* Bereder fungerer som forutsatt.
* Åpen installasjon. Sikringskap med skrusikringer. Hovedstrøminntak med luftstrekk og overspenningsvern. Røykvarslere og pulverapparat er installert/finnes i boligen. Utstyret børfunksjonstestes/sjekkes før eierskifte.

* Drenering etablert når boligen var bygget.
* Grunnmur, stripefundamenter og ringmur i betong
* Boligen har private stikkledninger for vann og avløp, frem til nærmeste kommunale/ kumme/hovedledning eller tilknytningspunkt
* Det foreligger ikke opplysninger om utfordringer med vann og avløpssystemet, eller om dette er oppgradert eller utskiftet siden byggeår.
* Vann og avløp fungerer som forutsatt.
* Boligen har betongkum som slamavskiller, med videre avløp til grøft eller sjø. Kummen og videre avløp er ikke nærmere inspisert eller vurdert.
* Relativt flat tomt svakt hellende mot nordvest. Området er pent opparbeidet med plener noe beplantning med stauder, busker grantrær og stedsegne tresorter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig veg, med privat gruset veg frem til boligen

Parkering

Parkering på tomt.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.


Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Adgang utleie

Ingen restriksjoner vedrørende utleie

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Takst/tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.
Tilgjengelige bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås hos megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Espen Richardsen

Fasiliteter

  • Garasje/P-plass
  • Hage
  • Peis/Ildsted
  • Rolig
  • Bademulighet
  • Fiskemulighet
  • Turterreng

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger:
2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke IF kr.12 650,- for boliger under 230 kvm BRA og kr. 14 650,- for boliger over 230 BRA (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

  • Gårdsnr: 170
  • Bruksnr: 33
  • Kommunenr: 5401
Levi Gout

Levi Gout

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Visninger:

Ta kontakt for visning

Velkommen til Brensholmvegen 221!
Velkommen til Brensholmvegen 221!
I stuen er det plass til både spisegruppe og sofakrok
I stuen er det plass til både spisegruppe og sofakrok
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Store vinduer som gir fint naturlig lysinnslipp
Store vinduer som gir fint naturlig lysinnslipp
Utsikt ned mot fjæra
Utsikt ned mot fjæra
Gang til høyre og kjøkken ved venstre inngang
Gang til høyre og kjøkken ved venstre inngang
Vedfyring i stue
Vedfyring i stue
Kjøkkenet har benkeplass på flere sider av rommet
Kjøkkenet har benkeplass på flere sider av rommet
Flott utsikt også herfra!
Flott utsikt også herfra!
Inngangsparti
Inngangsparti
Toalett og dusjrom vegg i vegg
Toalett og dusjrom vegg i vegg
Dusjrom
Dusjrom
Soverom 1
Soverom 1
Soverom 2
Soverom 2
Soverom 3
Soverom 3
Rett fram i bildet ser man trappen ned til kjelleren
Rett fram i bildet ser man trappen ned til kjelleren
Mye lagringsplass i kjelleren!
Mye lagringsplass i kjelleren!
Egen utgang fra kjelleren
Egen utgang fra kjelleren
Overbygd veranda samt platting på bakside av huset
Overbygd veranda samt platting på bakside av huset
Fantastiske turmuligheter rett bak huset!
Fantastiske turmuligheter rett bak huset!
Eiendommen grenser ned mot elva
Eiendommen grenser ned mot elva
Brensholmvegen 221 - 3D - Combined
Brensholmvegen 221 - 3D - Combined
Brensholmvegen 221 - 3D - 1. Etasje
Brensholmvegen 221 - 3D - 1. Etasje
Brensholmvegen 221 - 3D - U. Etasje
Brensholmvegen 221 - 3D - U. Etasje
Brensholmvegen 221 - 2D - Combined
Brensholmvegen 221 - 2D - Combined
Brensholmvegen 221 - 2D - 1. Etasje
Brensholmvegen 221 - 2D - 1. Etasje
Brensholmvegen 221 - 2D - U. Etasje
Brensholmvegen 221 - 2D - U. Etasje