Bjerkealleen 16A

← Tilbake til boliger

Bjerkealleen 16A

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

kr 7 690 000

144 m²

5 soverom

Moderne og innholdsrik bolig | Carport | Hybelutleie(ca 8 000,- pr mnd) | Sørvendt terrasse | Ny standard | Attraktivt o

Prisantydning:

kr 7 690 000

Omkostninger:

kr 201 184

Totalpris:

kr 7 891 184

Christoffer Ryan

Christoffer Ryan

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Rekkehus

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

144 m²

Bruksareal:

144 m²

Soverom:

5

Rom:

6

Etasje:

2

Byggeår:

2017

Energimerking:

B

Tomt:

610 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 1 777 757

Kort om eiendommen

Særdeles gjennomført, pent og innholdsrik bolig med sentral beliggenhet på Bjerkaker, tilbaketrukket i et boligtun med flere barnefamilier.
Attraktiv beliggenhet med nærhet til en rekke fasiliteter slikt som barnehager, barneskole, butikker, treningsfasiliteter, bussforbindelser med mer.

Boligen er over 2 plan, og inneholder blant annet 4 soverom i hoveddelen + hybelutleie.
Hybelen kan leies ut for ca 8 000,- pr mnd. Utleid areal kan enkelt inkluderes i hoveddelen - de andre naboene har også etablert egen inngang for utleien.
Hybelen kan leies ut både normalt og på Airbnb

* Carport
* Utebod på ca 5 kvm
* Rikelig med tilgang på sol og lys fra sør.
* Stor sørvendt terrasse med utgang fra stuen via skyvedør
* Moderne kjøkken med god benke og oppbevaringsplass.
* Tre bad i huset
* Uteareal

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert boligområde på Sør-Tromsøya, ca 2 kilometer sør for Tromsø sentrum.
Området anses som særdeles attraktivt for folk i alle aldre - spesielt folk med barn da området på alle tenkelige måter appellerer til dette både for voksne og barna.

Her får dere nærhet til dagligvarebutikker, gode bussforbindelser til UNN/Uit, Giæverbukta og sentrum, treningssenter, Telegrafbukta, skiløype, barnehager og barneskole.
Videre kan også Folkeparken, teateret eller en av byens kanskje beste dagligvarebutikker (Eurospar) kanskje friste?
Gode lys- og solforhold i området, både på boligens terrasse og på utearealer.

Den interne beliggenheten er også god da boligen er vendt mot øst og har god utsikt mot fastlandet og nærmiljøet både mot øst og mot sør.
Her leker barn i trygge omgivelser på asfaltert adkomst eller grøntarealer med både plen og trampoliner.

Tomt

Ideell andel av felles tomt. Svakt hellende, opparbeidet med gressplen, gangsoner belagt med belegningsstein, og asfaltert adkomst/biloppstillingsplass.

Bebyggelse

Området er bebygget med rekkehus, eneboliger og noen mindre leilighetsbygg. Nedenfor Strandvegen er bebyggelsen av større leilighetsblokker og dagligvarebutiukker, apotek mv.

Byggemåte

VINDUER:
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
DØRER/BALKONGDØRER:
Bygningen har malt hovedytterdør med glassfelt.
Balkongskyvedør i tre og to-lags glass i stue.
Enkel balkongdør med glassfelt fra hovedsoverom og ut til fellesareal i hagen.

BALKONG/PLATT:
Balkong på ca. 13 kvm, med utgang fra stue gjennom balkongdør. Trerekkverk og royalimpregnerte terrassebord.

ETASJESKILLER:
Gulv på grunn er støpt betong.
Etasjeskiller mellom 1. og 2. etg. er oppført i
trebaserte bygningselementer.

VANNLEDNING:
Vannledninger er besiktiget i rørskap.
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør).

AVLØP:
Det er avløpsrør av plast.

VENTILASJON:
Boligen har balansert ventilasjon.

VARMTVANNSBEREDER:
Varmtvannstanken er på ca 300 liter.

BRANNTEKNISKE FORHOLD:
Leiligheten har seriekoblede røykvarslere og 6 kg pulverapparat fra 2016

Standard

Moderne standard fra 2017 med fine overflater i alle rom. Gulv er i hovedsak av parkett og gipsede og malte overflater.
God belysning i alle rom i hovedsak av downlights med dimming.
Fliser på gulv på de to badene i hoveddelen av boligen og moderne våtromsbelegg på gulvet på badet i tilknytning til hybelen.
Store og fine vindusplasseringer og utforminger - moderne utrykk og mye lysinnslipp.
Stor heve- og skyvedør fra stuen ut til terrassen.
For mer utfyllende informasjon om standard, se vedlagte tilstandsrapport.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Varmepumpe.
Vedfyring.

Adkomst

Adkomst til sameiet fra offentlig vei.

Parkering

1 fast parkeringsplass i carport. Gjesteparkering på sameiets eiendom.

Offentlig kommunikasjon

Svært god kommunikasjon med hyppige bussavganger til både sentrum og Giæverbukta/UNN/UiT.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (orgnr 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 10.000.000,- frem til 30/06-2022. Denne økes til kr 12.000.000,- fra 01/07-2022. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Adgang utleie

Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom sameiets vedtekter og eierseksjonsloven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.
Utleiehybelen som kan leies ut vil få felles yttergang med boligen. Flere andre av disse boligene har etablert en separat inngang til hybeldelen og bygget igjen med lyddør eller hel vegg mellom hoveddelen og hybelen.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Hage
 • Husdyr tillatt
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Peis/Ildsted
 • Rolig
 • Sentralt
 • Utsikt
 • Turterreng
 • Lademulighet

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger:
2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke IF kr.12 650,- med eget bnr under 230 kvm BRA, kr. 14 650,- med eget bnr over 230 kvm BRA og kr. 7 650,- med snr (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 119
 • Bruksnr: 3986
 • Seksjonsnr: 1
 • Kommunenr: 5401
Christoffer Ryan

Christoffer Ryan

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Beliggende nært sentrum og andre nødvendige fasiliteter som dagligvare er rett i nærheten.
Beliggende nært sentrum og andre nødvendige fasiliteter som dagligvare er rett i nærheten.
Del av stuen som har skyvedør ut til terrassen
Del av stuen som har skyvedør ut til terrassen
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Her kan både store og små slappe av foran TVen
Her kan både store og små slappe av foran TVen
Skyvedør som tar dere ut til den solrike terrassen
Skyvedør som tar dere ut til den solrike terrassen
Bakre del av stuen benyttes som TV avdeling for hele familien
Bakre del av stuen benyttes som TV avdeling for hele familien
Boligen ligger fint til i særdeles flott bolig på Bjerkaker
Boligen ligger fint til i særdeles flott bolig på Bjerkaker
Fra terrasse er det nydelige sol- og utsiktsforhold
Fra terrasse er det nydelige sol- og utsiktsforhold
Også kort vei til dagligvarebutikker og strandpromenade ved sundet
Også kort vei til dagligvarebutikker og strandpromenade ved sundet
Her får dere kort vei til parkeringen som ligger i carporten
Her får dere kort vei til parkeringen som ligger i carporten
Spiseplassen er fint plassert i forlengelse av kjøkkenet
Spiseplassen er fint plassert i forlengelse av kjøkkenet
Godt med benke- og oppbevaringsplass
Godt med benke- og oppbevaringsplass
Hoveddelen har to bad - ett i hver etasje Flislagte gulv og våtromsplater på vegg.
Hoveddelen har to bad - ett i hver etasje Flislagte gulv og våtromsplater på vegg.
Badet i 1. etasje er også flislagt. Her vaskemaskin og tørketrommel plassert bak døren
Badet i 1. etasje er også flislagt. Her vaskemaskin og tørketrommel plassert bak døren
Hovedsoverommet er stort, har skyvedørsgarderobe og utgang til arealet sør for huset
Hovedsoverommet er stort, har skyvedørsgarderobe og utgang til arealet sør for huset
Soverom 2 av 3 i hoveddelen
Soverom 2 av 3 i hoveddelen
Hybelrom som kan leies ut med eget bad og kjøkken
Hybelrom som kan leies ut med eget bad og kjøkken
God kjøkkeninnredning for hybelutleie - eller hjemmekontor
God kjøkkeninnredning for hybelutleie - eller hjemmekontor
Badet har belegg på gulv og våtromsplater på vegg. Merk: Opplegg for vaskemaskin
Badet har belegg på gulv og våtromsplater på vegg. Merk: Opplegg for vaskemaskin
Inngangsparti
Inngangsparti