Draugen 135

← Tilbake til boliger

Draugen 135

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

kr 4 790 000

75 m²

2 soverom

Innbydende 3-roms selveier med fantastisk utsikt, garasje og heis | overbygget veranda og Tromsømarka like ved

Prisantydning:

kr 4 790 000

Omkostninger:

kr 128 570

Totalpris:

kr 4 918 570

Felleskostnader/mnd:

kr 3 639

Espen Richardsen

Espen Richardsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Leilighet

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

75 m²

Bruksareal:

75 m²

Soverom:

2

Rom:

3

Etasje:

4

Byggeår:

2008

Energimerking:

D

Tomt:

2907 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 1 108 788

Verditakst:

kr 5 000 000

Kort om eiendommen

Velkommen til Draugen 135, en flott leilighet med fantastisk utsikt mot Sandnessundet, Kvaløya og ut Ersfjorden!

Leiligheten ligger i byggets 4.etg med adkomst fra garasjeanlegget via heis som leder til alle plan. Innholdsmessig bestående av entré, stue/kjøkken i åpen løsning hvor man har utgang til veranda med mye ettermiddag- og kveldssol. Ellers 2 soverom, komplett flislagt bad med gulv varme og en praktisk mellomgang med skyvedørs garderobe hvor det er etablert opplegg for vaskemaskin. Sentralt beliggende i attraktive Workinnmarka, på vestsiden av Tromsøya. Umiddelbar nærhet til Langnes Handels park, Prestvannet, Tromsømarka med lysløype og fine turstier, m.m. Området er kjent for gode sol- og lysforhold. Tilhørende sportsbod i tilknytning til garasjeanlegget.

Beliggenhet

Draugen 135 er beliggende i Workinnmarka, på vestsiden av Tromsøya. Fra boligen har man umiddelbar tilgang til Tromsømarka med tilhørende lysløype og flotte turstier. Gangavstand til Workinnmarka skole, Langnes Handelspark, Prestvannet, gode bussforbindelser, m.m. Området er også kjent for sine gode sol- og lysforhold.

Innhold

4.etg: Stue/kjøkken, Soverom, Soverom 2, Gang, Bad/vaskerom.
Tilhørende garasjeplass og sportsbod.

Tomt

Skrånende tomt fallende mot vest. Opparbeidet med gressplen. Asfalterte internveger.

Bebyggelse

Boligbebyggelse.

Byggemåte

UTVENDIG
Fundamenter og banketter utført i armerte betongkonstruksjoner. Ringmur/grunnmur av betong. Betongsøyler og dragere. Elementdekke mellom bolig og garasjedel. Asfaltert gulv i garasje. Bærende og skillende konstruksjoner av betong og stål. Etasjeskiller av betong/hulldekker. Utfyllende yttervegger av isolert bindingsverk. Bygningen er utvendig kledd med trepanel og fasadeplater. Flatt tak i betong, antatt isolert fra oversiden, tekket med membran og fall og til innvendig nedløp.

Hoveddør til boligen som kompakt dør. Brannklassifisert. Veranda-/altandør med 2-lags energiglass. Vinduer med 2-lags energiglass. Brannklassifisert. Vinduer med 2-lags energiglass.

Tilgang fra stue/kjøkken til overbygd veranda. Konstruksjon av tett betongdekke belagt med trefliser. Rekkverk av glass med balustre og håndlist av stål.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Trykkvann i rør-i-rør system. Avløpsrør av soil (støpejern). Boligen har mekanisk ventilasjon. Tilluft via veggventiler. Opplegg for vaskemaskin i skyvedørsgarderobe (gang). Sikringsskap med automatsikringer. Skjult elektrisk anlegg. Røykvarslere med forsyning fra 230V-nettet. Brannslukningsapparat.

Benkebereder, generell info: Produksjonsår: 2007. Volum: 116 liter. Plassering (sted): Kjøkkeninnredning. Avrenning fra berederens trykkventil: Koblet på avløp.

Informasjon hentet fra vedlagte taktdokumenter.

Standard

INNVENDIG
Gulv: Parkett og flis. Vegg: Malt glassfiberstrie. Tak/himling: Malt betong/hulldekke. Innvendige formpressede dører/skyvedører med glatt flate og standard låsekasse.

VÅTROM
Bad/vaskerom: Vegger er belagt med flis. Himling med malt flate. Flisbelagt gulv med gulvvarme. Innredning med under- og overskap. Glatte fronter med dørhåndtak. Nedfelt servant i benkeplate. Veggmontert speil. Belysning og uttak for strøm.
Gulvstående klosett. Dusjnisje med svingbare glassdører og veggmontert dusjgarnityr. Avtrekk koblet på boligventilasjon. Tilluftsspalte under dør.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med over- og underskap. Glatte fronter med dørhåndtak. Benkeplate av laminat med dobbel oppvaskkum og avrenning. Kjøkkenplater på vegg over benk. Belysning og uttak for strøm. Opplegg for komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenventilator koblet på ventilasjonsanlegg.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulv på bad og i entrè. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.

Adkomst

Enkel adkomst.

Parkering

Parkering på fast biloppstilling i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering utendørs på anviste plasser.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.


Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Adgang utleie

Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom sameiets vedtekter og eierseksjonsloven. Det følger av eierseksjonsloven §24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Takst/tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Boliginformasjon fra forr.fører
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.

Tilgjengelige bygningstegninger, regnskap, budsjett, årsberetning, Vedtekter / husordensregler, referat fra siste generalforsamling, komplette bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås ved henvendelse til megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Diverse

- Husdyrhold reguleres gjennom sameiets vedtekter/ordensregler. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

- Eiendommen er seksjonert, det understrekes at tillatelse til seksjonering ikke er noen form for godkjenning i forhold til bygningslovgivningen. (Plan- og bygningsloven).

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Husdyr tillatt
 • Ingen gjenboere
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Utsikt
 • Turterreng

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader, kr. 3 380,-. For oversikt se budsjett.
Tilleggsytelser: Internett HomeNet, kr. 259,-.

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger: 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke IF kr.7 650,- (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 118
 • Bruksnr: 1545
 • Seksjonsnr: 32
 • Kommunenr: 5401
Espen Richardsen

Espen Richardsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Velkommen til Draugen 135, en flott selveierleilighet i attraktive Workinnmarka!
Velkommen til Draugen 135, en flott selveierleilighet i attraktive Workinnmarka!
Flott utsikt og utgang til veranda
Flott utsikt og utgang til veranda
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Leiligheten markert med sort boks
Leiligheten markert med sort boks
Fra stuen er det utgang til overbygget veranda
Fra stuen er det utgang til overbygget veranda
Fantastisk utsikt mot Sandnessundet, Kvaløya og ut Ersfjorden
Fantastisk utsikt mot Sandnessundet, Kvaløya og ut Ersfjorden
Stue og kjøkken i åpen løsning
Stue og kjøkken i åpen løsning
Lyst, tidsriktig fargevalg
Lyst, tidsriktig fargevalg
Adkomst til soverom gjennom skyvedør
Adkomst til soverom gjennom skyvedør
Godt innslipp av naturlig lys gjennom store vindusflater
Godt innslipp av naturlig lys gjennom store vindusflater
Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass
Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass
I mellomgang inn til badet har man praktisk skyvedørsgarderobe hvor det er etablert opplegg for vaskemaskin
I mellomgang inn til badet har man praktisk skyvedørsgarderobe hvor det er etablert opplegg for vaskemaskin
Entrè med flislagt gulv, varmekabler og skyvedørsgarderobe
Entrè med flislagt gulv, varmekabler og skyvedørsgarderobe
Hovedsoverommet har romslig skyvedørsagrderobe
Hovedsoverommet har romslig skyvedørsagrderobe
Komplett flislagt bad med gulv varme
Komplett flislagt bad med gulv varme
Soverom 2 er plassert innenfor stue i front av leiligheten
Soverom 2 er plassert innenfor stue i front av leiligheten
Fint grøntområde i front av bygget
Fint grøntområde i front av bygget
Innkjøring til garasje i byggets underetasje
Innkjøring til garasje i byggets underetasje
Fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg
Fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg
Fra leiligheten har man kort veg til Tromsømarka, Prestvannet og Charlottenlund aktivitetspark
Fra leiligheten har man kort veg til Tromsømarka, Prestvannet og Charlottenlund aktivitetspark
Prestvannet
Prestvannet
Gangavstand til Langnes Handelspark
Gangavstand til Langnes Handelspark
Gjesteparkering utendørs på anviste plasser
Gjesteparkering utendørs på anviste plasser
3D planillustrasjon
3D planillustrasjon
2D planillustrasjon
2D planillustrasjon