Haakon VII's gate 36

← Tilbake til boliger

Haakon VII's gate 36

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

kr 6 890 000

190 m²

3 soverom

Romslig enebolig sentralt oppe på øya med nærhet til friarealer og gangavstand til sentrum, gode solforhold.

Prisantydning:

kr 6 890 000

Omkostninger:

kr 186 070

Totalpris:

kr 7 076 070

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

171 m²

Bruksareal:

190 m²

Soverom:

3

Rom:

4

Etasje:

1

Byggeår:

1972

Energimerking:

G

Tomt:

600 m² (eiet)

Verditakst:

kr 7 200 000

Kort om eiendommen

Velkommen til Haakon VII's Gate 36, en innbydende og koselig enebolig beliggende sentralt på toppen av Midt-Tromsøya. Velholdt enebolig på flat tomt med plen og ulike terrasser mot syd og vest - Gode solforhold. Garasje og steinlagt adkomst med biloppstillingsplasser.

Populært boligområde med umiddelbar nærhet til barn og ungdomsskole. Her kan du nesten gå rett i marka fra boligen, rett i friarealet på toppen av øya, Prestvannet, ski og turløyper som fører deg sørover eller nordover på øya.

Gangavstand til sentrum, gode bussforbindelser rett utenfor døren.

Med enkle grep kan man etablere flere soverom - i dag er det 3 romslige soverom i boligen. Boligen har vannmåler som gir lavere kommunale avgifter - måles etter forbruk.

Dette er mye bolig for pengene! Velkommen på visning!

Beliggenhet

En enebolig som ligger på toppen av Tromsøya sentralt og ikke langt fra Prestvannet i Tromsø kommune. Boligen har en sentral beliggenhet i
et barnevennlig område med nærhet til Prestvannet barneskole (800 meter) barnehage, treningssenter, rekreasjons og lekeareal med fine
friluftsområder og skiløyper like i nærheten. Til Tromsø sentrum med alle sine tilbud og muligheter er det gåavstand kun 1km. Jekta og K1
storsenter med omkringliggende service tilbud ligger 5km unna og Tromsø universitetsområde med UNN regionsykehus 5km unna.

Innhold

1.etasje Vindfang mot syd/øst, Stue, Kjøkken, Peisestue/tv-stue, Soverom mot vest, Bad/toalett/vaskerom, Gang/kontor, Soverom mot øst, Soverom/alkove/garderobe mot nord, Vindfang mot nordvest, Bod.
Kjeller; Krypkjeller, badstue.
Garasje fastbygget i boligen.

Tomt

Eiendommen har en relativt fat tomt opparbeidet med plen beplantning, gangveier, plattinger og uteområder.
Tomte grensen mellom gnr/bnr 119/2497 og 119/2600 søkes justert, boligtomten på eiendommen blir på ca. 600 m2

Bebyggelse

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse.

Byggemåte

Eiendom med bolig bygd i 1972. ?Boligen består av hovedetasje og kjeller/krypkjeller med garasje. Mot vest er det bygget en stor uteplass med varmekabler i skiferstein med utgang fra stue og kjøkken. Det har blitt foretatt en god del vedlikehold opp igjennom årene. Boligen har en del eldre vindu som bør vurderes og byttet ut innen noen år. Boligen har også en oljetank som må demonteres. Øvrige vedlikehold som trengs er av mindre kostbar art og heller ikke så
påkrevet.
UTVENDIG;
Eldre stålplater på lekter og undertak. Eier opplyser at tak nærmer seg tid for utskifting.
Takrenner nedløp beslag og pipehatt i sort stål. Ny stålpipe og hatt fra 2018. Takrenner er byttet i 2022
Fabrikk produserte W takstoler. Plater som undertak Isolert undergurt med plater som gulv på deler av loftet. Isolert bindingsverkskonstruksjon fra byggeår med plate, vindsperre, lekter og stående
tømmermann bordkledning.
Malte trevinduer med 2-lags glass. Omrammet med listverk og beslag. Vinduer av forskjellig alder.
Mot sørvest har boligen et uteområde på bakkenivå som er belagt med skiferstein fra Alta og varmekabler ca.50 kvm fra 2012 ifølge eier. Utgang til uteområdet har skyvedører fra både stue og kjøkken. Ved hovedinngang er det også skiferstein på bakkenivå med varmekabel og en levegg som er belagt med skiferstein.
Fastbygd i boligen mot nord er det en garasje på 15 kvm med elektrisk port åpner. Garasjen er platekledd med gips innvendig. Via garasjen er det tilgang til krypkjeller. Jord krypkjeller av betongstein, betongdragere
og betongsøyler.

Standard

Kjøkken;
Kjøkkeninnredning med hvitmalte profilerte kjøkkenfronter. Rikelig med skap. Laminat benkeplate med kran og oppvaskkum i stål. Det er montert fiser på vegg mellom skap og oppvaskbenk. Panelte malte vegger. Parkett på gulv.
Avtrekk i ventilator over komfyr, nylig byttet i følge eier. Skyvedør rett ut på terrasse mot vest.
Baderom;
Flis på vegg og hvitmalte himlingsplater på innvendig tak. Flislagt gulv med 10 millimeter fall til sluk og elektriske varmekabler. Badet har plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.
Innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett, badekar og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Det er montert 1. stk. avtrekksvifte i himling koblet til mekanisk avtrekk. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Fukt søk med protimeter fuktindikator er utørt uten å finne unormale verdier.

Parkett på gulv i stue, spisestue, kjøkken og soverom, Flis på gulv bad og vindfang. Belegg på vindfang 2 og bod. Sovealkove har furugulv.
Flisgulv har varme kabel. Innvendig tak er av hvitmalte plater. Panel og Malte plater på vegg. Hvitmalt listverk. Rettløpstrapp ned til badstue i kjeller.
Boligen har malte fyllingsdører som innvendige dører.

Isolert stålpipe med vedovn i spisestue/tv-stue. Ny montert i 2018 i følge eier.
Varmtvannsbereder på 200 liter fra 1993.
Det er montert sentralstøvsuger fra Flexit i boligen.
Sikringsskap med automatsikringer, opplyst av eier byttet i 2015.
Vannmåler i boligen som gir lavere kommunale avgifter - regning etter forbruk.

Spesialrom;
Badstue med panelte vegger og tak. Dusjkabinett i omkledningsrom. Plassbygde benker. Elektrisk badstuovn.

Oppvarming

Vedovn, elektrisk oppvarming, gulvvarme i vindfang og på bad.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate.

Parkering

Garasje, 2 eller flere biloppstillingsplass utvendig foran garasje.

Offentlig kommunikasjon

Gode bussforbindelser like utenfor døren. Det er svært god kommunikasjon med buss i Haakon VII's Gate med flere avganger i timen.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.


Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Adgang utleie

Ingen restriksjoner vedrørende utleie

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Takst/tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.
Tilgjengelige bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås hos megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Diverse

Tomte grensen mellom gnr/bnr 119/2497 og 119/2600 søkes justert, boligtomten på eiendommen blir på ca. 600 m2
Nabotomten kan kjøpes i tillegg om ønskelig, da må det avtales en pris i tillegg for denne.

Ansvarlig megler

Alexander Uhre

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger:
2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke IF kr.12 650,- for boliger under 230 kvm BRA og kr. 14 650,- for boliger over 230 BRA (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

  • Gårdsnr: 119
  • Bruksnr: 2497
  • Kommunenr: 5401

Visninger:

Ta kontakt for visning

Velkommen til denne romslige eneboligen på toppen av Tromsøya i Haakon VII's gate 36 - Her presentert av Eiendomsmegler Alexander Uhre hos Hjem Eiendomsmegling AS
Velkommen til denne romslige eneboligen på toppen av Tromsøya i Haakon VII's gate 36 - Her presentert av Eiendomsmegler Alexander Uhre hos Hjem Eiendomsmegling AS
Prestvannet med adkomst direkte fra Ole Gabrielsens veg
Prestvannet med adkomst direkte fra Ole Gabrielsens veg
Stue
Stue
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Skyvedør til terrasse delvis oppvarmet med varmekabel
Skyvedør til terrasse delvis oppvarmet med varmekabel
Stor stue med ulike muligheter på innredning
Stor stue med ulike muligheter på innredning
Stue - alternativt kan man sette opp lettvegg for ett ekstra soverom ved behov
Stue - alternativt kan man sette opp lettvegg for ett ekstra soverom ved behov
Vindu mot syd og inngangsparti
Vindu mot syd og inngangsparti
Spiseplass i meget stor stue
Spiseplass i meget stor stue
Kjøkken med direkte utgang til terrasse gjennom skyvedør direkte fra kjøkken
Kjøkken med direkte utgang til terrasse gjennom skyvedør direkte fra kjøkken
Profilert innredning med takhøye skap for ekstra oppbevaring
Profilert innredning med takhøye skap for ekstra oppbevaring
Kjøkken
Kjøkken
Peisestue/ tv-stue
Peisestue/ tv-stue
Peisestue alternativ tv-stue
Peisestue alternativ tv-stue
Mellomgang med plass for kontorplass
Mellomgang med plass for kontorplass
Romslig soverom mot vest med stor skyvedørsgarderobe
Romslig soverom mot vest med stor skyvedørsgarderobe
Soverom med direkte inngang til baderom
Soverom med direkte inngang til baderom
Dusjkabinett og stort hjørebadekar
Dusjkabinett og stort hjørebadekar
Baderom med god skapplass
Baderom med god skapplass
Kontor i mellomgang
Kontor i mellomgang
Soverom mot øst med stor skyvedørsgarderobe
Soverom mot øst med stor skyvedørsgarderobe
Garderobe i forbindelse med soverom over garasjen
Garderobe i forbindelse med soverom over garasjen
Soverom mot nord over garasje
Soverom mot nord over garasje
Soverom mot nord
Soverom mot nord
Inngangsparti flislagt gulv med gulvvarme - blyglass vindu - stor plass til større garderobe
Inngangsparti flislagt gulv med gulvvarme - blyglass vindu - stor plass til større garderobe
Adkomst - inngangsparti
Adkomst - inngangsparti
Adkomst og biloppstillingsplasser for bil - garasje
Adkomst og biloppstillingsplasser for bil - garasje
Boligen sett fra syd
Boligen sett fra syd
Skiferlagt terrasse med varmekabel i noe av terrassen - beliggende mot sydvest
Skiferlagt terrasse med varmekabel i noe av terrassen - beliggende mot sydvest
Boligen sett fra syd - Stor utvendig terrasse mot sydvest
Boligen sett fra syd - Stor utvendig terrasse mot sydvest
Eneboligen er godt skjermet fra veg med stort steingjerde mot Haakon VII's Gate
Eneboligen er godt skjermet fra veg med stort steingjerde mot Haakon VII's Gate
Boligen sett fra nordvest
Boligen sett fra nordvest
Umiddelbar nærhet til Prestvannet og friarealene på øya
Umiddelbar nærhet til Prestvannet og friarealene på øya
Haakon VII´s gate 36 - 2D - 1. Etasje - slik boligen er i dag
Haakon VII´s gate 36 - 2D - 1. Etasje - slik boligen er i dag
Haakon VII´s gate 36 - 2D - 1. Etasje - alternativ planløsning  med endret kjøkken og ett ekstra soverom
Haakon VII´s gate 36 - 2D - 1. Etasje - alternativ planløsning med endret kjøkken og ett ekstra soverom