Vangberg 6C

← Tilbake til boliger

Vangberg 6C

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

kr 4 790 000

84 m²

2 soverom

3(4)-roms leilighet - Fin beliggenhet i sameie - Garasjeparkering - Varme/varmtvann inkl, i felleskost

Prisantydning:

kr 4 790 000

Omkostninger:

kr 128 570

Totalpris:

kr 4 923 353

Felleskostnader/mnd:

kr 3 698

Fellesgjeld:

kr 4 783

Robin Iversen Martinsen

Robin Iversen Martinsen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Mandag 30. januar 17:30–18:15

Boligtype:

Leilighet

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

79 m²

Bruksareal:

84 m²

Soverom:

2

Rom:

3

Etasje:

1

Byggeår:

2017

Energimerking:

D

Tomt:

12691 m² (eiet)

Fellesformue:

kr 22 772

Formuesverdi:

kr 1 295 021

Kort om eiendommen

Leilighet ferdigstilt i 2017. Spesielt fin beliggenhet med fri utsyn til vestre del av av tomten, flott utsikt mot fjellene i vest og med havgløtt. Her ligger man altså i den "rolige" delen av sameie.

Leiligheten fremstår moderne, pen og med noe særpreg.

Standard og muligheter kan nevnes:
- Fleksibel løsning med skillevegg til "ekstrarom" i stue.
- Utgang til markterrasse og direkte tilgang til de fine utearealene.
- Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer og god plass.
- Jevnt over god standard fra 2017.
- Garasjeparkering med el-bil lader.
- Innvendig bodplass + sportsbod i fellesanlegg.
- Vannbåren varme og varmtvann inkl. i fellesutgifter.
- Sentralt på vestsiden av øya: Nærhet til butikk, bussholdeplass, treningssenter og ikke minst Tromsømarka.

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på attraktive Fagereng/Vangberg med gode sol- og lysforhold. Kort avstand til Fagereng skole, flere barnehager, dagligvareforretning (Kiwi), Bak-olsen skianlegg, lysløypa og Tromsøyas friarealer. Treningssenter like i nærområdet. Bussholdeplass like nedenfor ved Kvaløyvegen og bussene har hyppige avganger med godt rutenett. Leiligheten ligger i 1. etasje i lavblokk, med uhindret utsyn mot fjellene i vest og sameiets område i mot sør. Gode sol- og lysforhold, balkong vendt mot sør og vest.

Innhold

1. etasje: Entre, 2 soverom, bad, kjøkken og stue. Innvendig bod.

Utgang fra stue til markterrasse. Garasjeplass og sportsbod i fellesanlegg i blokk ved siden av.

Tomt

Tomten er plassert i flatt terreng. Den aktuelle blokka ligger på nordvestlige hjørne i sameie, boligen har terrasse mot sør og vest. Adkomst til eiendommen via asfaltert avkjøring fra felles tomt. Tomta er opparbeidet med støttemurer, plen, asfalterte internveier og fellesområder med sittegrupper og lekeplass. Parkering for boligen i garasje med montert el-bil lader. Mulighet for gjesteparkering på tomt. Avfall deponeres i felles anlegg på tomt. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Bebyggelse

Hovedsakelig lavblokker og småhusbebyggelse på oversiden av Kvaløyvegen. Noe næringsbebyggelse på nedenfor Kvaløyvegen.

Byggemåte

Selveierleilighet tilhørende Sameiet Vangberg beliggende i Vangberg-Nordheim, Tromsø kommune. Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfaltert vei og belegningsstein. Egen inngang med overbygg.
Boligbygg oppført i 2017. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db40. Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral. Mekanisk balansert
ventilasjon. Leilighet beliggende i byggets 1. etasje. Leiligheten består av: 2 soverom, bod, entre, bad, stue og kjøkken. Utgang fra stue til terrasse. Leiligheten disponerer 1 utvendig bod i felles garasjeanlegg oppmålt til ca 6 m2 og 1 biloppstillingsplass i felles garasje med uttak for lading av elbil.

Standard

Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av stein (komposit). Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap som drives av det balanserte ventilasjonsanlegget med komfyrvakt. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Glassplate montert mellom kjøkkenbenk og overskap bak oppvaskkum.

Badrom:
Baderom fra byggeår. Prefabrikert baderom fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Vegghengt baderomsmøbel med dører. Dusjhjørne med glassdører. Vegghengt dusjarmatur (hånddusj og regndusj). Vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i himling. Opplegg for vaskemaskin.

Innvendige overflater:
Gulvflater belagt med parkett og fliser. Gulvvarme i entré. Vegg- og himlingsflater i malte flater, tapetserte flater og malt betong. Glatte innerdører.

Diverse:
Mekanisk balansert ventilasjon. Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral.

Oppvarming

Vannbåren oppvarming via radiatorer. Balansert ventilasjon. Elektriske varmekabler i entre og badrom.

Adkomst

Enkel adkomst via sameiets internveger. Adkomst til selve sameiets tomt via offentlig veg.

Parkering

Fast plass i felles garasjeanlegg. Gode parkeringsforhold for gjester på tomten.

Offentlig kommunikasjon

Gode bussforbindelser. Bussholdeplass ca. 50-100 meter fra boligen.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.


Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Styregodkjennelse

Det er en forutsetning for gjennomføring av handelen at kjøper blir styregodkjent som ny andelseier. Gis ikke slik godkjenning er partene fristilt fra handelen uten noe økonomisk ansvar ovenfor hverandre.

Vedtekter

Vedtekter og husordensregler fås ved henvendelse til megler.

Adgang utleie

Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom sameiets vedtekter og eierseksjonsloven. Det følger av eierseksjonsloven §24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Boliginformasjon fra forr.fører
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.

Tilgjengelige bygningstegninger, regnskap, budsjett, årsberetning, Vedtekter / husordensregler, referat fra siste generalforsamling, komplette bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås ved henvendelse til megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Diverse

Ifølge protokoll for årsmøte 2022, skal sameie jobbe med utbedring av himlinger svalgang, takrenner svalgang, etablere sykkelparkering og male blokkene utvendig. Det er også anført i protokollen at "Sameiet har pr dato 3,7 millioner kr på konto som kan brukes til utbedringer på fellesområdene etter å ha brukt ca. 0,5 millioner kr i 2021."

Be eventuelt megler om kopi av årsmøteprotokoll 2022, regnskap -21 og budsjett om ønskelig.

Ansvarlig megler

Robin I. Martinsen

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Husdyr tillatt
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Utsikt
 • Turterreng
 • Lademulighet

Felleskostnader inkluderer

Internett: Kr. 249,-
Tappevann: Kr. 500,-
Medlemskontigent Huseiernes: Kr. 300,-
Radiatorvarme: Kr. 120,-
Kabel-TV: Kr. 279,-
Andel felleskostnader: Kr. 2250,-

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger:
2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke IF kr.7 650,- (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 118
 • Bruksnr: 1570
 • Seksjonsnr: 90
 • Kommunenr: 5401
Robin Iversen Martinsen

Robin Iversen Martinsen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Mandag 30. januar 17:30–18:15

Hjem eiendomsmegling v/ eiendomsmegler Robin I. Martinsen presenterer Vangberg 6 C!
Hjem eiendomsmegling v/ eiendomsmegler Robin I. Martinsen presenterer Vangberg 6 C!
Leiligheten ligger flott til, nederst i området med fin utsikt og svært god solgang.
Leiligheten ligger flott til, nederst i området med fin utsikt og svært god solgang.
Oversikt over området.
Oversikt over området.
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Svært god planløsning med fleksibel skyvedør til "ekstra soverom" evt. tilleggsdel stue.
Svært god planløsning med fleksibel skyvedør til "ekstra soverom" evt. tilleggsdel stue.
Beliggenhet i "fremskutt" blokk, med åpent område foran.
Beliggenhet i "fremskutt" blokk, med åpent område foran.
Flott uteareal med tilgang direkte ut til tomten.
Flott uteareal med tilgang direkte ut til tomten.
Stue med flott tapetsert vegg, nedforet del av himling med downlights.
Stue med flott tapetsert vegg, nedforet del av himling med downlights.
Romslig kjøkken med barløsning.
Romslig kjøkken med barløsning.
Boligen har vannbåren radiatorvarme.
Boligen har vannbåren radiatorvarme.
Ekstra soverom evt. tilleggsdel stue.
Ekstra soverom evt. tilleggsdel stue.
Kjøkken.
Kjøkken.
Moderne kjøkkenløsning med integrerte hvitevarer.
Moderne kjøkkenløsning med integrerte hvitevarer.
Badrom med moderne innredninger og dusjnisje med glassvegg.
Badrom med moderne innredninger og dusjnisje med glassvegg.
Største soverom har skyvedørsgarderobe med speil.
Største soverom har skyvedørsgarderobe med speil.
Montert skyvedørsgarderobe i entre.
Montert skyvedørsgarderobe i entre.
Soverom 2.
Soverom 2.
Entre med skyvedørsgarderobe.
Entre med skyvedørsgarderobe.
Illustrasjon av planløsning.
Illustrasjon av planløsning.
Takoverbygget adkomst.
Takoverbygget adkomst.
Fasade.
Fasade.
Fasade.
Fasade.
Bilde fra hovedsoverom.
Bilde fra hovedsoverom.
Oversikt over området.
Oversikt over området.
Kiwi i neste umiddelbar avstand.
Kiwi i neste umiddelbar avstand.