Sandneshamnvegen 285

← Tilbake til boliger

Sandneshamnvegen 285

Kvaløya

Se i kart

Prisantydning:

kr 3 150 000

199 m²

4 soverom

VISNING 24/1! Enebolig på Sandneshamn med fantastisk utsikt, 4 soverom og dobbelgarasje!

Prisantydning:

kr 3 150 000

Omkostninger:

kr 92 570

Totalpris:

kr 3 242 570

Levi Gout

Levi Gout

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

132 m²

Bruksareal:

199 m²

Soverom:

4

Rom:

5

Etasje:

2

Byggeår:

1982

Energimerking:

F

Tomt:

4163 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 918 011

Kort om eiendommen

Velkommen til Sandneshamnvegen 285!

En fin enebolig med 4 soverom og 2 bad beliggende omtrent 40 km fra Tromsø by.
I overetasjen har man ett soverom, bad, kjøkken og stor stue med flere soner til både avslapping og spising, med utgang til verandaen der man kan nyte midnattsola mens man ser utover mot flotte Håja.
Dør ut fra overetasje med mulighet for takterrasse over garasje.
Underetasjen har tre soverom, stort bodrom, bad med badstue og utgang til dobbelgarasje på hele 55 kvm!

Sandneshamn byr på en flott beliggenhet med en times kjøring til Tromsø, og nærhet til både fjell og hav! Her trives man både sommers- og vinterstid!

For mer informasjon, kontakt eiendomsmeglerfullmektig Levi Gout på 902 65 250!

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende flott til i Sandneshamn, ca 40 km fra Tromsøya. Området har umiddelbar nærhet til fantastisk flott natur både til fjells og til havs. Fra eiendommen har man utsikt ut Kattfjorden mot Tussøya og Håja. Til fots har man mange fine turmål i tilknytning til eiendommen, blant annet Lakstinden og Rødfjellet. Ellers fine turmuligheter til havs, som Tussøya, Sessøya eller Håja kun en kort båttur unna.

Tomt

Adkomst via gruset innkjørsel med parkering til flere biler. Dobbeltgarasje bygd inn i boligen. Skrånende tomt med noe plenareale, resterende naturtomt.

Bebyggelse

Spredt eneboligbebyggelse i området

Byggemåte

Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av lettklinkerblokker utvendig pusset og malt. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende og stående trekledning. Tak i saltaksform utvendig tekket med shingel, renner og nedløp av plast. Vinduer med 2 og 3- lags glass, karmer/rammer av tre. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast. Ventilasjon i boligen er basert på naturlig ventilasjon med ventiler i vinduer og yttervegg, mekanisk avtrekk på kjøkken og bad. Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og vedfyrt ovn. Det elektriske anlegget er montert som skjult og åpent anlegg. Boligen består av: Underetasje med garasje, entre, gang, 3 soverom, bad, badstue og bod. 1.etg med soverom, bad, stue og kjøkken. Utgang fra stue til sørvest vendt balkong på 18m2.

Informasjon hentet fra tilstandsrapport datert 29.11.2022.

Standard

Bad - 1.etg:
Bad fra rundt 2005 (alder satt uten konkret informasjon om hva som er fakta) på 5m2. Flislagt gulv med varme. Våtromsplater på vegger. Himling med himlingsplater og lampepunkt. Vegghengt servantskap med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett på gulv i hjørnet. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.

Bad - Underetasje:
Bad fra byggeår på 6m3. Flislagt gulv med varme. Plater med glassfiberstrie på vegger. Himling med himlingsplater og lampepunkt. Vegghengt servant med ett-greps. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett på gulv. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilert fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer, gjelder komfyr og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Parkett på gulv. Malte plater på vegger. Himling med himlingsplater.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med belegg, kork og parkett. Veggflater med malte plater. Himlingsflater med himlingsplater. Slette og profilerte innerdører.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Årstall på vannrør og avløpsrør er fra ulike tidsperioder, men hovedsaklig fra byggeår. Høiax varmtvannsbereder på 190 liter plassert under trapp. Hovedstoppekran montert i luke på bad underetasje. Stakeluke er ikke lokalisert. Ventilasjon i boligen er med naturlig ventilasjon med ventiler i vindu og yttervegg, mekanisk avtrekk på kjøkken og bad. Oppvarming med elektristet og vedfyrt ovn.

Elektrisk anlegg:
Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i vindfang. Det elektriske anlegget er montert som skjult og åpent anlegg.

Informasjon hentet fra tilstandsrapport datert 29.11.2022

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og vedfyrt ovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.

Adkomst

Adkomst via grusvei fra offentlig veg.

Parkering

Flere parkeringsplasser på tomt samt i dobbelgarasje.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Adgang utleie

Ingen restriksjoner vedrørende utleie

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Takst/tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.
Tilgjengelige bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås hos megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Espen Richardsen

Fasiliteter

  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Rolig
  • Utsikt
  • Turterreng

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger:
2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke IF kr.12 650,- for boliger under 230 kvm BRA og kr. 14 650,- for boliger over 230 BRA (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

  • Gårdsnr: 173
  • Bruksnr: 28
  • Kommunenr: 5401
Levi Gout

Levi Gout

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Visninger:

Ta kontakt for visning

Velkommen til Sandneshamnvegen 285 presentert av Hjem Eiendomsmegling!
Velkommen til Sandneshamnvegen 285 presentert av Hjem Eiendomsmegling!
Stue med store vinduer som byr på storslagen utsikt mot havet!
Stue med store vinduer som byr på storslagen utsikt mot havet!
Flere soner i stue
Flere soner i stue
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Her kan man nyte sene sommerkvelder
Her kan man nyte sene sommerkvelder
Utsikt mot flotte Håja
Utsikt mot flotte Håja
I overetasje finner man stue, kjøkken, bad og ett soverom
I overetasje finner man stue, kjøkken, bad og ett soverom
Kjøkken inn til høyre
Kjøkken inn til høyre
Naturlig spisestuesone
Naturlig spisestuesone
Her kan man titt og ofte se rypa like utenfor vinduet
Her kan man titt og ofte se rypa like utenfor vinduet
Kjøkken med rikelig med benke- og skapplass
Kjøkken med rikelig med benke- og skapplass
Bad
Bad
Bad i underetasje
Bad i underetasje
Badstu
Badstu
Inngangsparti
Inngangsparti
Gang i underetasje
Gang i underetasje
Soverom 1
Soverom 1
Soverom 2
Soverom 2
plantegning_etasje1 -- versjon 2.jpeg
plantegning_etasje1 -- versjon 2.jpeg
plantegning_etasje2 -- versjon 2.jpeg
plantegning_etasje2 -- versjon 2.jpeg
Fine uteområder
Fine uteområder
Stor parkeringsplass i tillegg til dobbelgarasje
Stor parkeringsplass i tillegg til dobbelgarasje