Alfheimvegen 14

← Tilbake til boliger

Alfheimvegen 14

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

kr 7 490 000

240 m²

5 soverom

Ærverdig byvilla fra 1950 med renoveringsbehov|attraktiv beliggenhet|2 garasjer|utsikt|gode solforhold|nærhet til "alt"

Prisantydning:

kr 7 490 000

Omkostninger:

kr 201 070

Totalpris:

kr 7 691 070

Einar Storhaug

Einar Storhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

155 m²

Bruksareal:

240 m²

Soverom:

5

Rom:

6

Etasje:

3

Byggeår:

1950

Tomt:

701 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 1 464 922

Kort om eiendommen

Velkommen til herlige Alfheimvegen 14, en flott og sentrumsnær funkisvilla oppført i 1950.
Boligen har renoveringsbehov, men har også et sjeldent og herlig potensiale. Her møtes du bl.a. av originale teak og blyvinduer, en flott og romslig entre, en nydelig hall med unike trappedetaljer, gjennomgående planløsning i 1. etasje med kjøkken og stue, 5 soverom i 2. etasje, en stor kjeller hvor det også er garasje m.m.

Med sin sentrale og fine beliggenhet når du en rekke fasiliteter og tilbud på kort tid til fots. Sentrum er ca en 10 minutters gåtur fra ytterdøra.

Til eiendommen er det i tillegg til garasjen i u. etasje en frittstående garasje.

Avløp er byttet i desember 2022.

- Dette er en sjelden mulighet!

- Velkommen på visning!

Beliggenhet

Alfheimvegen 14 har en sentral, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet i øvre del av Tromsø sentrum; Alfheim.
Herfra er det korte og umiddelbare avstander til en rekke tilbud og fasiliteter. Alfheim stadion er like ved, Alfheim svømmehall er like over veien, til skoler og barnehager går du på få minutter og sentrum er knappe 10 minutter til fots. Eiendommen ligger godt plassert innenfor ring 1 som er gunstig med tanke på bompasseringer.

Innhold

u. etasje; vaskerom, bad, badstue, garasje og boder.
1. etasje; vindfang, trappegang, gang, stue og kjøkken
2. etasje; trappegang, 5 soverom og bad.

Ute; frittstående garasje på 18m2.

Tomt

Pent opparbeidet tomt med flat fin gressplen og prydvekster i front. Fint skjermet fra veien med gjerde.
Asfaltert adkomst som fører til frittstående garasje.
Hellende tomt mot vest med adkomst til integrert garasje i deler av u. etasjen.
Solrik tomt.

Bebyggelse

Bebyggelsen i området preges hovedsaklig av eneboliger og enkelte flermannsboliger.

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapport utført av Stian Hansen;

* Byggemåte
Enebolig beliggende i Alfheimvegen 14 i Tromsø kommune. Asfaltert innkjørsel frem til garasje. Tomt opparbeidet med plenareale og diverse beplantning.
Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betongkonstruksjoner utvendig pusset og malt. Etasjeskille av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Flatt tak tekket med Protan takmembran, renner og nedløp av stål. Vinduer med 1 og 2- lags glass, karmer/rammer av tre. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast og jern/soil. Oppvarming med elektristet og varmepumpe. Ventilasjon i boligen er med naturlig ventilasjon. Det elektriske anlegget er montert som åpent og skjult anlegg.

Boligen består av:
Underetasje med garasje, vaskerom, toalettrom, gang og boder.
1.etg med entre, gang, stue og kjøkken.
2.etg med 5 soverom, bad og gang

- For mer informasjon henvises det til komplett tilstandsrapport som er vedlagt salgsopgaven.

Standard

Eldre standard med behov for oppgraderinger.

Innvendige flater
Gulvflater belagt med parkett, laminat og gulvbelegg. Veggflater med malte plater, trepanel og plater med tapet. Himlingsflater med malte flater, himlingsflater og trepanel. Slette innerdører.

Bad
Bad fra ca. 1970 (ifølge informasjon fra selger) på 4m2. Flislagt gulv. Flislagte vegger. Himling med himlingsplater og lampepunkt. Vegghengt servantskap med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett på gulv i hjørnet. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast og jern/soil.
TG 3 Helhetsvurdering

Vaskerom
Vaskerom fra byggeår på 7m2. Støpt gulv. Vegger med synlig grunnmur. Himling med malt flate og lampepunkt. Gulvmontert utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av jern/soil.
TG 3 Helhetsvurdering

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.
TG 2 Helhetsvurdering

Oversikt over tilstandsgrader finner du eget dokument i salgsoppgaven.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i form av ovner og varmepumpe.

Adkomst

Enkel adkomst via kommunal vei.

Parkering

Integrert i u.etasje er det en garasje.
I tillegg er det egen frittstående garasje på 18m2.
Utenom dette er det godt med oppstillingsplasser i innkjørselen.

Offentlig kommunikasjon

Det er god kommunikasjon med buss fra busstopp ikke langt fra boligen.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

- Etter avtale.
Angi ønsket overtakelse i et eventuelt bud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.


Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Adgang utleie

Det er ingen restriksjoner hva angår utleie av boligen og eier kan leie den ut slik han selv ønsker.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Diverse

Det er nylig inngått og tinglyst avtale om kjøp av areal som ligger mellom Alfheimvegen 12 og 14.
Tidligere var det delt innkjørsel, men denne er nå kjøpt av Alfheimvegen 14 og det er gjort ny oppmåling.
Derfor vil det være oppgitt forskjellige arealer i diverse dokumenter i salgsoppgaven. Korrekt areal fremkommer på grunnkart.
Avløp er nylig byttet da det ble oppdaget kollaps i gammelt anlegg. Utført desember 2022.

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Hage
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Peis/Ildsted
 • Rolig
 • Sentralt
 • Utsikt

Omkostninger

2,5% i dokumentavgift til staten
585,- for tinglysning av skjøte
585,- for tinglysning av pantedokument i forbindelse med etablering av lån
12.650,- for IF Boligkjøperpakke

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 119
 • Bruksnr: 954
 • Kommunenr: 5401
Einar Storhaug

Einar Storhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Velkommen til Alfheimvegen 14 - presentert av Hjem Eiendomsmegling ved partner/megler Einar Nyland-Storhaug
Velkommen til Alfheimvegen 14 - presentert av Hjem Eiendomsmegling ved partner/megler Einar Nyland-Storhaug
Alfheimvegen 14 er en original funkisvilla oppført i 1950
Alfheimvegen 14 er en original funkisvilla oppført i 1950
Det første som møter deg når du kommer inn i boligen er dette flotte og romslige inngangspartiet
Det første som møter deg når du kommer inn i boligen er dette flotte og romslige inngangspartiet
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Nydelig teakvindu i inngangspartiet
Nydelig teakvindu i inngangspartiet
Fra inngangspartiet ledes du til denne fine gangen som går til stue, kjøkken, opp til 2, etasje og ned til kjeller
Fra inngangspartiet ledes du til denne fine gangen som går til stue, kjøkken, opp til 2, etasje og ned til kjeller
Stuen ligger i front av boligen (mot byen)
Stuen ligger i front av boligen (mot byen)
Her finner du plass til flere soner
Her finner du plass til flere soner
TV-stue
TV-stue
TV-stue og dagligstue. Merk de store vindusflatene med utsikt mot fastlandet og Fløya
TV-stue og dagligstue. Merk de store vindusflatene med utsikt mot fastlandet og Fløya
Dagligstue og spisestue i åpen løsning
Dagligstue og spisestue i åpen løsning
Fra dagligstuen er det utgang til sørvendt veranda
Fra dagligstuen er det utgang til sørvendt veranda
Verandaen er bygget rundt sør-vest hjørnet på huset
Verandaen er bygget rundt sør-vest hjørnet på huset
Her nytes solen store deler av døgnet
Her nytes solen store deler av døgnet
Tilbake i stuen finner du fin plass til spisestue med direkte adkomst til kjøkkenet
Tilbake i stuen finner du fin plass til spisestue med direkte adkomst til kjøkkenet
Kjøkkenet er eldre og har behov for oppgradering
Kjøkkenet er eldre og har behov for oppgradering
Godt med skap- og benkeplass
Godt med skap- og benkeplass
Fra kjøkkenet er det adkomst til gangen
Fra kjøkkenet er det adkomst til gangen
Trappa opp til 2. etaje har nydelig og originale detaljer
Trappa opp til 2. etaje har nydelig og originale detaljer
Herlige detaljer som originale fargerike blyvinduer
Herlige detaljer som originale fargerike blyvinduer
I boligens 2. etasje finner du 5 soverom i tillegg til bad
I boligens 2. etasje finner du 5 soverom i tillegg til bad
Soverom 2
Soverom 2
Soverom 2, mot sørvest
Soverom 2, mot sørvest
Soverom 3. Herfra går du ut til fin vestvendt veranda
Soverom 3. Herfra går du ut til fin vestvendt veranda
Soverom 4 med inngang til soverom 5
Soverom 4 med inngang til soverom 5
Soverom 5
Soverom 5
Badet er flislagt på gulv og vegger. Eldre standard (TG3 i tilstandsrapport)
Badet er flislagt på gulv og vegger. Eldre standard (TG3 i tilstandsrapport)
Eiendommen er et av 2 "like" hus som har sentral beliggenhet med direkte adkomst fra Alfheimvegen
Eiendommen er et av 2 "like" hus som har sentral beliggenhet med direkte adkomst fra Alfheimvegen
I boligens u.etasje finner du bl.a. badstu, vaskerom, toalettrom, garasje og godt med lagringsplass
I boligens u.etasje finner du bl.a. badstu, vaskerom, toalettrom, garasje og godt med lagringsplass
Toalettrom u.etasje
Toalettrom u.etasje
Garasje u. etasje
Garasje u. etasje
Vaskerom u. etasje
Vaskerom u. etasje
Bod u. etasje
Bod u. etasje
Gang u. etasje
Gang u. etasje
u. etasje
u. etasje
1. etasje
1. etasje
2. etasje
2. etasje