Hamneneset 62F

← Tilbake til boliger

Hamneneset 62F

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

kr 6 690 000

119 m²

3 soverom

Visn Torsdag 02/02! Innbydende bolig i barnevennlig område | fantastisk utsikt, 3 soverom, 2 verandaer og garasje |

Prisantydning:

kr 6 690 000

Omkostninger:

kr 176 070

Totalpris:

kr 6 866 070

Felleskostnader/mnd:

kr 1 989

Espen Richardsen

Espen Richardsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Torsdag 2. februar 17:00–17:45

Boligtype:

Leilighet

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

118 m²

Bruksareal:

119 m²

Soverom:

3

Rom:

4

Etasje:

2

Byggeår:

2021

Energimerking:

B

Tomt:

1991 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 1 708 267

Kort om eiendommen

Hjem Eiendomsmegling har gleden av å presentere Hamneneset 62F, en innbydende bolig med fantastisk utsikt!

Eiendommen har sjeldent god beliggenhet på Solneset i Hamna. Her har du et myldrende dyreliv, havet og fjellene i panorama fra din egen stue! Boligen har to plan hvorpå du i 1.etg har inngang, bad og 3 soverom samt lagring under trapp. 2.etg bestående av stue og kjøkken i åpen løsning med store vindusflater og flott lysgjennomgang. Utgang til veranda både i front mot havet og i bakkant ut fra kjøkkenet. Gjennomgående god standard med flislagt bad, listefri utførelse i overgang vegg/tak, integrerte hvitevarer, glassrekkverk på terrasse, m.m! Trappefri adkomst fra garasjeplassen som ligger i nabobygget (10 m) og til boligen.

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Hamneneset 62F har en sjeldent god beliggenhet i Hamna, nærmere bestemt på Solneset. Fra boligen har man umiddelbar nærheten til sjøen og dyrelivet samtidig som det kun er få hundre meter til butikk, skole, barnehage og gode bussforbindelser. Solneset er et nyere etablert boligfelt med variert bebyggelse i form av frittliggende eneboliger, parhus og mindre leilighetsbygg. Coop Extra og Solneset skole like ved. Området har en nordvestlig tilnærming med gode sol- og lysforhold.

Tomt

Felleseid tomt opparbeidet med felles gårdsplass, grøntområder og direkte adgang til lekeplass. Byggegrunn antas som komprimerte stabile underlagsmasser. Drenering som normalt for byggeår. Boligen er plassert på støpt ringmur/betongsåle. Terrengforhold ved bolig vurderes som tilfredsstillende. Vann og avløpsledninger i h.h.t. godkjente planer
for teknisk anlegg ref. tilstandsrapport.

Bebyggelse

Boligbebyggelse med eneboliger, rekkehus, parhus og leilighetsbygg.

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapport:

Utvendig, TG1.
Yttertak ikke besiktiget. Antatt tekket med folietekke. Vurdering er foretatt ut fra alder og materiale. Innvendige taknedløp. Ikke besiktiget. Tilstandsvurderes ut fra alder.
Isolert yttervegg i bindingsverk med oppbygning i henhold til TEK. 17. Liggende overflatebehandlet utvendig trepanel. Flat takkonstruksjon isolert og oppbygd i henhold
til TEK. 17 forskrifter. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget og derfor ikke tilstandsvurdert. Fabrikkmalte vinduer som fastkarm/åpningsvinduer med aluminiumbeslag utvendig for lettere vedlikehold. Fabrikkmalte ytterdører med aluminiumbeslag utvendig. Balkonger/takterrasser iht. forskriftene med rekkverk. Rekkverk i front (mot sjøen) med glass. Øvrig rekkverk i trekonstruksjon. Dekke på takterrasse/terrasser i trykkimpregnert materialer.

Innvendig, TG1
Gulv med parkett og fliser. Vegger med malte gipsplater. Himling med malte gipsplater. *En del bruksmerker på veggoverflater men ikke av vesentlig betydning.
Mellom plan 0 og 1 er det etasjeskiller av hulldekke elementer. Byggteknisk forskrift (TEK 17) stiller krav til at alle bygninger som er beregnet for varig opphold, skal oppførers med radonforebyggende tiltak. Vedfyringsovn med isolert stålpipe. Rettløpet trapp/rekkverk mellom etasjene i hvitmalt furu med trinn i eik. Innvendige fabrikkmalte hvitmalte
formpresset i slett utførelse med standard låser og børstet stålhandtak.

Tekniske installasjoner TG1-3.
Røranlegg som rør i rør system. Innvendig stoppekran. Utvendig vannkrane. Avløpsrør i pvc materiale. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning iht. tekniske krav
1 stk 200 l varmtvannsbereder plassert i bod/tek. rom som har sluk i gulv. El-tavle med strømavleser. Elektroinstallasjoner etter gjeldende krav og normer. Varmefolie i alle gulv med parkett untatt bod. Varmekabler i flislagte gulv (entre og bad/vaskerom). Seriekoblet røykvarslere (èn stk. per etasje) og 1 stk 6 kilos skumapparat.

Standard

Bolig med byggeår 2021 som fremstår mod god standard på overflater, innredninger og tekniske installasjoner. Ingen vesentlige avvik.

Våtrom
Bad/vaskerom TG1.
Gulv og vegger med fliser 60x60 cm. Varmekabler i gulv. Himling som malt gipsplatehimling med downlights. Innredet med 120 cm baderomsinnredning med heldekkende servant. Innfelt stort speil i vegg. Dusjhjørne med utfellbare glassdører. Veggmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Balansert ventilasjon. Det er utført fuktsøk med Protimeter MMS2 fuktindikator uten å vise tegn til skadelig fukt i gulv eller vegger på bad. Bad er tilnærmet nytt. Etasjeskiller er hulldekkeelement av lettbetong. Med bakgrunn i dette og undersøkelser er det ikke tatt hull i konstruksjoner.

Bod/teknisk rom med sluk TG 1
Gulv med våtromsbelegg med oppbrett på vegg. Plastsluk i gulv. Malte gipsplater på vegger. 200 ltr. varmtvannsbereder og aggregat for balansert ventilasjon. Malt gipsplatehimling.

Kjøkken - TG1
Kjøkkeninnredning med hvite fronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum i stål. Integrert kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr med induksjon. Ventilator med avkast i yttervegg.

Informasjon hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Det er lagt gulv varme i hele boligen unntatt bod under trapp. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.

Adkomst

Enkel adkomst via felles tomt. Fra parkeringsplass i garasje i nabobygg er det ca 20 meter trappefri adkomst til inngangsdøren til boligen.

Parkering

Parkering på fast plass i felles garasjeanlegg. i anlegget har man også en sportsbod på 5 kvm. Gjesteparkering utendørs på anviste plasser.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.


Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Vedtekter

Vedtekter og husordensregler fås ved henvendelse til megler.

Adgang utleie

Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom sameiets vedtekter og eierseksjonsloven. Det følger av eierseksjonsloven §24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Takst/tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Boliginformasjon fra forr.fører
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.

Tilgjengelige bygningstegninger, budsjett, årsberetning, Vedtekter / husordensregler, referat fra siste generalforsamling, komplette bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås ved henvendelse til megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Husdyr tillatt
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Utsikt
 • Fiskemulighet
 • Turterreng

Felleskostnader inkluderer

Felleskotnader (se budsjett for spesifisert oversikt), kr. 1 400,-.
Tv/Internett, kr. 589,-.

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger:
2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke IF kr.7 650,- (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 115
 • Bruksnr: 1283
 • Seksjonsnr: 3
 • Kommunenr: 5401
Espen Richardsen

Espen Richardsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Torsdag 2. februar 17:00–17:45

Velkommen til Hamneneset 62F!
Velkommen til Hamneneset 62F!
Fra stuen har man utgang til nordvestvendt veranda
Fra stuen har man utgang til nordvestvendt veranda
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Godt innslipp av lys og utsikt gjennom store vindusfalter.
Godt innslipp av lys og utsikt gjennom store vindusfalter.
Ildstedet gir god varme på de kalde dagene
Ildstedet gir god varme på de kalde dagene
Stue og kjøkken i åpen løsning med downlights i tak.
Stue og kjøkken i åpen løsning med downlights i tak.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
Sammensetningen av vinduer gir mye naturlig lys inn i boligen
Sammensetningen av vinduer gir mye naturlig lys inn i boligen
Den åpne løsningen gir mange forskjellige møbleringsmuligheter
Den åpne løsningen gir mange forskjellige møbleringsmuligheter
Kjøkken med mye benkeplass og integrerte hvitevarer
Kjøkken med mye benkeplass og integrerte hvitevarer
Veranda med utgang fra kjøkken. Perfekt for enkel tilgang til for eksempel grill
Veranda med utgang fra kjøkken. Perfekt for enkel tilgang til for eksempel grill
Entrè og gang. Plassbesparende skyvedører inn til soverommene
Entrè og gang. Plassbesparende skyvedører inn til soverommene
Komplett flislagt bad med gulv varme
Komplett flislagt bad med gulv varme
Moderne innredninger og innfelt speil i vegg
Moderne innredninger og innfelt speil i vegg
Romslig skyvedørsgarderobe i gangen
Romslig skyvedørsgarderobe i gangen
Det er lagt gulv varme i hele boligen unntatt bod under trapp.
Det er lagt gulv varme i hele boligen unntatt bod under trapp.
Boligen har tre soverom hvorpå ett er noe større enn de to andre
Boligen har tre soverom hvorpå ett er noe større enn de to andre
I dette soverommet er det etablert en stor skyvedørsgarderobe
I dette soverommet er det etablert en stor skyvedørsgarderobe
Soverom 2
Soverom 2
Soverom 3
Soverom 3
Entrè på bakkeplan
Entrè på bakkeplan
Motorisert solskjerming på det største vinduet i front
Motorisert solskjerming på det største vinduet i front
Utsikt
Utsikt
3D planillustrasjon samlet
3D planillustrasjon samlet
2D planillustrasjon samlet
2D planillustrasjon samlet
3D planillustrasjon 2.etg
3D planillustrasjon 2.etg
2D planillustrasjon 2.etg
2D planillustrasjon 2.etg
3D planillustrasjon 1.etg
3D planillustrasjon 1.etg
2D planillustrasjon 1.etg
2D planillustrasjon 1.etg