Smålia 20

← Tilbake til boliger

Smålia 20

Brensholmen

Se i kart

Prisantydning:

kr 3 890 000

152 m²

4 soverom

Barnevennlig og innholdsrik enebolig i boligfelt | Stor garasje med ekstra takhøyde | 4 sov + 2 stuer |

Prisantydning:

kr 3 890 000

Omkostninger:

kr 111 182

Totalpris:

kr 4 001 182

Christoffer Ryan

Christoffer Ryan

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

138 m²

Bruksareal:

152 m²

Soverom:

4

Rom:

6

Etasje:

2

Byggeår:

1996

Energimerking:

D

Tomt:

1060 m² (eiet)

Verditakst:

kr 4 000 000

Kort om eiendommen

Boligen er beliggende i Smålia boligfelt på Brensholmen, ytterst på Kvaløya i Tromsø kommune. Avstand til Tromsø by er ca 52 km.
Boligen ligger med hovedutsikten mot sør og boligfeltet grenser til store friarealer opp mot Ørnfløya. Brensholmen er et populært område for friluftsliv og det er fiskerihavn og fiskebruk i drift.

Godt vedlikeholdt over tid og fremstår med positiv kvalitet. Flislagt bad med gulvvarme og badekar. Kjøkkenet er av nyere dato og har god benke- og oppbevaringsplass.
Ellers får dere oppgraderte og lyse overflater gjennomgående i hele boligen. 4 soverom og to stuer - hovedstuen og kjellerstue.

Dobbelgarasjen er på hele 56 kvm. ca 3 meter takhøyde i garasjen. Stor terrasse og flotte uteområder som omkranser boligen på alle sider.

Beliggenhet

Boligen er beliggende i Smålia boligfelt på Brensholmen, ytterst på Kvaløya i Tromsø kommune. Avstand til Tromsø by er ca 52 km. Boligen ligger med hovedutsikten mot sør og boligfeltet grenser til store friarealer opp mot Ørnfløya. Brensholmen er et populært område for friluftsliv og det er fiskerihavn og fiskebruk i drift.

Bygda har nettopp fått ny barne- og ungdomsskole, helsetun med omsorgsboliger samt butikk og kirke i sitt nærområde.

Tomt

Hellende terreng mot sørøst, pent opparbeidet tomt med plener, noe beplantning og stedsegne trær. Stor gruset oppstillingsplass for biler foran hovedinngang og garasje.

Bebyggelse

Boligen ligger i et boligfelt i vakre omgivelser på Brensholmen

Byggemåte

Tradisjonell enebolig over 2-plan oppført i tre over mur i lettklinker og støpte betongfundamenter og plate på mark. Valmet tak med prefabrikerte takstoler og luftet kaldloft, bindingsverk vegger og etasjeskillere i tre.
* Betongtakstein.
* Taket er fortsatt inntakt og kan vare relativt lenge, men normal levealder på betongtakstein er ca 35 år.
* Takrenner, beslag og nedløp i aluminium
* Bindingsverk vegger fra byggeår, dimensjonert og konstruert etter datidens byggeskikk.
* Valmet tak med prefabrikerte takstoler. Kaldloft luftet ved raftekasser.
* Trevinduer/PVC vedlikeholdsfrie med 2-lags isolerglass med malte/lakkerte fôringer og listverk.
* Fabrikkmalt profilert ytterdør i tre, med små kvadratiske 2-lags energiglass samt lyd og brannklassifisert. Standard dørvrider og låsekasse.
* Delvis overbygget veranda med utgang fra stue, malt dekke og rekkverk i impregnerte/dimensjonerte materialer. Deler av veranda har underliggende beslag som muliggjør lagring under veranda.
* Veranda over inngangsparti med underliggende tetting

Standard

Standarden på boligen anses som god,

Vaskerom underetasje:
Våtrom fra byggeår med eventuelle senere oppgradering, med fliser/sokkelfliser på gulv,
våtromsplater på vegger og nedstøpt sluk i plast.

Utstyr for sanitærinstallasjoner:
Skyllekar i rustfritt stål, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Bad1. etasje:
Våtrom fra byggeår med eventuelle senere oppgradering, belegg på gulv, våtromstapet på vegger og sluk i plast/PVC. Naturlig avlufting

Baderomsinnredning:
Baderomsinnredning 120 cm med fyllingsfronter.
Høyskap på venstre side Servant i helstøpt materiale, speil, hyller, lysarmatur og strømuttak.
Garnityr i porselen/metall.

Utstyr for sanitærinstallasjoner:
Dusjkabinet med buede skyvedører i herdet glass og veggmontert dusjgarnityr. Gulvmontert klosett.
El-oppvarming med veggmontert panelovn

Bad underetasje:
Komplett flislagt bad med normal standard.
Baderomsinnredning:
Plassbygget baderomsinnredning med flislagte hyller og benk. Nedfelt servant i porselen speil,
lysarmatur og strømuttak.

Utstyr for sanitærinstallasjoner:
Innbygget badekar med dusjløsning, gulvmontert klosett.

KJØKKEN
Fabrikkmalte fronter/skuffer. Integrert komfyrtopp, komfyr og oppvaskmaskin. Plass for kjøl/frys. Benkeplater i laminat. Underlimt dobbel oppvaskkum i rustfritt stål,
garnityr i metall. Ventilator med kanalføring til tak/yttervegg. Kitchenboard i mellom benkeskap og overskap.
* Ventilator med kanalføring/flexislange til tak/yttervegg.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med : Varmepumpe luft til luft, vedfyring, varmekabler i vindfang, gang, bad kjellerstue i underetasje. Ellers panelovner og eventuelle løse el-varmekilder.
Varmepumpe installert ca 6 år siden, service utført slutten av 2022.

Adkomst

Adkomst fra kommunal hovedveg via intern veg i feltet.

Parkering

Det er plass til to biler i garasjen samt parkering på adkomst/tomt.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i HDI Global Spesiality SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan hentes på https://www.soderbergpartners.no/produkter-og-tjenester/eiendom/boligselgerforsikring/ . Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Takst/tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.
Tilgjengelige bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås hos megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Hage
 • Husdyr tillatt
 • Ingen gjenboere
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Peis/Ildsted
 • Rolig
 • Sentralt
 • Utsikt
 • Utvidelsesmuligheter
 • Turterreng

Omkostninger

ved kjøp til prisantydning. Omkostningene fordeler seg som følger:
2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke IF kr.12 650,- for boliger under 230 kvm BRA og kr. 14 650,- for boliger over 230 BRA (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 170
 • Bruksnr: 83
 • Kommunenr: 5401
Christoffer Ryan

Christoffer Ryan

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Stor dobbelgarasje med "varmerom" for maling etc.
Stor dobbelgarasje med "varmerom" for maling etc.
Stuen er malt opp i moderne farger og gulvet er byttet
Stuen er malt opp i moderne farger og gulvet er byttet
Velkommen til Brensholmen og det flotte boligfeltet i Smålia
Velkommen til Brensholmen og det flotte boligfeltet i Smålia
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Stor tomt som omkranser huset
Stor tomt som omkranser huset
Fasade
Fasade
Nydelig utsikt mot Brensholmen
Nydelig utsikt mot Brensholmen
Kjøkkenet av nyere dato og er både pent og funksjonelt med god benke- og oppbevaringsplass
Kjøkkenet av nyere dato og er både pent og funksjonelt med god benke- og oppbevaringsplass
Utsikt også fra kjøkkenbordet
Utsikt også fra kjøkkenbordet
Soverom 1 av 2 i kjeller (kjellerstue)
Soverom 1 av 2 i kjeller (kjellerstue)
Kjellerstue
Kjellerstue
Flislagt bad med innebygget badekar
Flislagt bad med innebygget badekar
Vaskerom
Vaskerom
Stor innvendig bod
Stor innvendig bod
Soverom underetasje
Soverom underetasje
Soverom 2 av 2 i underetasjen. To soverom + kjellerstue
Soverom 2 av 2 i underetasjen. To soverom + kjellerstue
Yttergang med gulvvarme
Yttergang med gulvvarme
Soverom hovedetasje
Soverom hovedetasje
Hovedsoverom i boligen med utgang til egen veranda
Hovedsoverom i boligen med utgang til egen veranda
Badet i hovedetasjen fra byggeår. I daglig bruk.
Badet i hovedetasjen fra byggeår. I daglig bruk.
Varmerom innerst i garasjen
Varmerom innerst i garasjen
Solrik terrasse
Solrik terrasse
Stor garasje med ca 3 meters takhøyde
Stor garasje med ca 3 meters takhøyde
Selgers bilder fra en fin sommerdag
Selgers bilder fra en fin sommerdag