Timoteivegen 29

← Tilbake til boliger

Timoteivegen 29

Kvaløysletta

Se i kart

Prisantydning:

kr 5 590 000

162 m²

3 soverom

Enebolig på eiet tomt | Godt vedlikeholdt | Parkering på tomt & garasjerekke | Terrasser og utearealer

Prisantydning:

kr 5 590 000

Omkostninger:

kr 155 880

Totalpris:

kr 5 745 880

Christoffer Ryan

Christoffer Ryan

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

154 m²

Bruksareal:

162 m²

Soverom:

3

Rom:

5

Etasje:

2

Byggeår:

1985

Energimerking:

F

Tomt:

248 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 1 496 328

Kort om eiendommen

Innholdsrik enebolig på 3 plan med stor stue og kjøkkenløsning med spisestueavdeling rett ved. Stuen har tre naturlige soner pluss loftstue/kontorrom og hele underetasjen med to bad, vaskerom og to gode soverom samt boder.

Stuen er lys og har utgang til sørvestvendt terrasse med utsikt over nærmiljøet, deler av Sundet, fastlandet og Tromsøya.
Sol fra tidlig morgen til kveld.
Huset grenser mot friareal med bekk mot sørvest.

Boligen er modernisert over tid og badene samt kjøkken er av nyere dato (ca. 2010/2011). Utvendig er det også byttet yttertak og noe vedlikeholdt.

Parkering utenfor boligen og i garasje i fellesrekke like ved huset. Boligen har også to utvendige boder oppmålt til ca 5 m2 og ca 7 m2

Her blir dere også medeier i lekeplasser og garasjeområdet.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i øvre del på Slettelva boligområde på Kvaløysletta.
Området ligger østvendt med utsikt mot nærmiljø, del av Tromsøya med Langnes, Sandnessundet, Tromsdalstinden og Fløya
i bakgrunnen. Gode lys- og solforhold. Veletablert og rolig boligområde ca. 10 km fra Tromsø sentrum. Rolig og barnevennlig område med skoler og barnehager i umiddelbar nærhet. Området er godt tilrettelagt for barnefamilier. Kort avstand til barneskole (Slettaelva), barnehage, lekeplasser, grendehus og bussholdeplass. Flott turterreng i nærheten. God bussforbindelser i området.

Tomt

Tomt opparbeidet med asfalt, steinheller, plenareal, terrasse på terreng, diverse støttemurer,
og biloppstillingsplass. Frittstående rekkegarasje.
Boligen eier også felles tomt mellom husene i 29, 31 og 33.

Bebyggelse

Etablert villababyggelse

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1985. Grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av lettklinkeblokker/trekonstruksjoner. Utvendige fasader av murpuss. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med shingel. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, tre og to-lags glass. Varmepumpe samt peisovn i stue. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Standard

Boligen er godt vedlikeholdt over tid med både 2 oppussede bad og kjøkken. Overflater også malt opp.

Våtrom - Bad underetasje 1

Baderom fra byggeår med enkelte oppgraderinger utført på ukjent tidspunkt.
Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger.
Malte flater i himling.
Vegghengt servantinnredning med dør.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur.
Speilskap med overlys og stikkontakt over servant.
Dusjhjørne med dører.
Vegghengt dusjarmatur.
Gulvstående toalett.
Vannrør av kobber.
Synlige avløpsrør av plast.
Mekanisk avtrekk med ventil i himling.
Naturlig avtrekksventil på vegg.

Våtrom - Bad underetasje 2
Baderom fra byggeår med enkelte oppgraderinger utført på ukjent tidspunkt.
Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger.
Malte flater i himling.
Vegghengt servantinnredning med dører.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur.
Speil med overlys og stikkontakt over servant.
Dusjkabinett med dusjarmatur.
Gulvstående toalett.
Vannrør av kobber.
Synlige avløpsrør av plast.
Mekanisk avtrekk med ventil i himling.
Avtrekksventil på vegg.

Kjøkken
Åpen kjøkkenløsning.
Innredningen med profilerte fronter fra byggeår, oppgraderinger utført i 2011.
Benkeplate av laminat.
Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur.
Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin.
Frittstående kjøleskap.
Ventilator i overskap.
Vannrør av kobber.
Synlige avløpsrør av plast.
Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med parkett.
Vegg- og himlingsflater i malte tapetserte flater, panel og takplater.
Synlige takbjelker.
Profilert innerdør.
Naturlig ventilasjon via ventiler.
Varmepumpe samt peisovn i stue.
Elektrisk oppvarming.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Gulvvarme i gang, badene og på vaskerom.
Vedfyring i stuen.

Adkomst

God adkomst fra offentlig gate. Adkomst vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Parkering

Boligen disponerer parkeringsmuligheter på egen tomt med muligheter for lading av elbil.

Offentlig kommunikasjon

God, buss bare et par minutter gåtur unna boligen

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i HDI Global Spesiality SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan hentes på https://www.soderbergpartners.no/produkter-og-tjenester/eiendom/boligselgerforsikring/ . Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Fasiliteter

 • Alarm
 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Hage
 • Husdyr tillatt
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Peis/Ildsted
 • Rolig
 • Sentralt
 • Utsikt
 • Turterreng
 • Lademulighet

Omkostninger

Omkostningene fordeler seg som følger, ved kjøp til prisantydning: 
2,5 % av kjøpesummen i  dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke Tryg kr.15 050,- for boliger under 230 kvm BRA

Christoffer Ryan

Christoffer Ryan

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Enebolig en ligger fint til mot friareal
Enebolig en ligger fint til mot friareal
Lys og fin stue med vindusflater i tre himmelretninger og forhøyet takhøyde på deler av stuen
Lys og fin stue med vindusflater i tre himmelretninger og forhøyet takhøyde på deler av stuen
Flotte terrasser og uteområder
Flotte terrasser og uteområder
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Eneboligen ligger fint til i populært boligområde på Slettaelva
Eneboligen ligger fint til i populært boligområde på Slettaelva
Lys kjøkkeninnredning av noe nyere dato. Profilerte heltre fronter.
Lys kjøkkeninnredning av noe nyere dato. Profilerte heltre fronter.
Flislagt bad. Noe nyere dato. Gulvvarme. Dusjer i dusjkabinett med avløp rett i sluk
Flislagt bad. Noe nyere dato. Gulvvarme. Dusjer i dusjkabinett med avløp rett i sluk
Bad 2 i boligen - renovert samtidig som nabobadet
Bad 2 i boligen - renovert samtidig som nabobadet
Liten ekstra avdeling i stuen før trappen opp til loftsetasjen
Liten ekstra avdeling i stuen før trappen opp til loftsetasjen
Kjøkkenet sett fra spisestuedelen
Kjøkkenet sett fra spisestuedelen
God plass til spisestuemøbler og annet møblement
God plass til spisestuemøbler og annet møblement
Integrerte hvitevarer. Fin utsikt mens maten tilberedes
Integrerte hvitevarer. Fin utsikt mens maten tilberedes
Utrolig praktisk med to bad med både dusj, innredning og WC
Utrolig praktisk med to bad med både dusj, innredning og WC
Vaskerom
Vaskerom
Soverom 1 av 2 i underetasjen
Soverom 1 av 2 i underetasjen
Hall
Hall
Soverom på loftet
Soverom på loftet
Hemsløsning med dels åpning ned mot stuen
Hemsløsning med dels åpning ned mot stuen
Yttergang før hall
Yttergang før hall
Bod i bakkant av boligen
Bod i bakkant av boligen
Garasje i fellesrekke ca 100 meter fra boligen
Garasje i fellesrekke ca 100 meter fra boligen