Nedre Markveg 15

← Tilbake til boliger

Nedre Markveg 15

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

kr 5 399 000

101 m²

3 soverom

Moderne og innbydende 3-roms med utleiedel og fantastisk utsikt!

Prisantydning:

kr 5 399 000

Omkostninger:

kr 145 395

Totalpris:

kr 5 544 395

Levi Gout

Levi Gout

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Tomannsbolig

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

97 m²

Bruksareal:

101 m²

Soverom:

3

Rom:

4

Etasje:

2

Byggeår:

1936

Energimerking:

D

Tomt:

491 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 1 208 499

Kort om eiendommen

Velkommen til Nedre Markveg 15, en 3-roms leilighet med 2-roms utleie!

Alt har blitt modernisert de siste år, og boligen fremstår særdeles gjennomført.
Åpen løsning med et lekkert Epoq-kjøkken med integrerte hvitevarer, nedfelt avtrekk og vinskap til 24 flasker.
Store vinduer i stue som gir naturlig lysinnslipp og lar deg nyte den flotte utsikten mot fastlandet!
Badet har 60-fliser gulv fliser og 120-fliser vegg, og fremstår luksuriøst med gjennomgående detaljer i sort.

Totalt tre soverom i boligen, med to oppe og ett i utleieetasjen som har generert gode leieinntekter.
Leilighetene har i siste periode vært utleid for hhv 19.000,- og 14.000,- per mnd.
Parkering for to biler, med adkomst fra Garver Eidissens veg.

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert og attraktivt boligområde og har en nydelig utsikt over Tromsøysundet og mot fastlandet. Sentral beliggenhet litt nord for Tromsø sentrum (Ca. 1,5 km). Kort vei til skole, barnehage, dagligvarebutikk (søndagsåpen), lekeplasser, rekreasjonsområde og lysløyper på toppen av øya, og alle sentrums fasiliteter. Nærhet til bussholdeplasser med gode kollektiv forbindelser til UNN/UIT og Tromsø sentrum. Ca 3 km gangavstand til Universitetet og sykehuset.

Tomt

Skrånende tomt opparbeidet med plenareale og diverse beplantning.

Bebyggelse

Hovedsaklig boligbebyggelse i området.

Byggemåte

Horisontaldelt tomannsbolig beliggende i Nedre Markveg 15 i Tromsø kommune.
Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betongkonstruksjoner utvendig pusset og malt. Etasjeskille av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Tak i saltaksform utvendig tekket med metallplater, renner og nedløp av metall og plast. Vinduer med 2-lags glass, karmer/rammer av tre. Vannrør med rør-i-rør system, synlige avløpsrør av plast. Oppvarming av bolig er med elektristet og vedfyrt ovn. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med ventiler i yttervegg, mekanisk avtrekk på kjøkken og våtrom.
Boligen består av:
Underetasje med vindfang, bod, bad, soverom, stue/kjøkken.
1.etg med entre, rom, bod, soverom, bad, stue/kjøkken.

Standard

Våtrom - Underetasje:
Bad fra 2019 (ifølge informasjon fra selger, se egenerklæring). Flislagt gulv med gulvvarme. Våtromsplater på vegger. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer og dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med dører. Vegghengt dusjarmatur (hånddusj og regndusj). Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin.

Våtrom - 1.etg:
Bad fra 2021 (ifølge informasjon fra selger). Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med dører. Vegghengt dusjarmatur (hånddusj og regndusj). Vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin. Fordelerskap for rør-i-rør system.

Kjøkken - Underetasje:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Laminerte plater mellom kjøkkenbenk og overskap. Stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer, gjelder komfyr, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Vegghengt ventilator. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast.

Kjøkken - 1.etg:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Glassplate bak platetopp. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer, gjelder kjøleskap med frysedel, komfyr og vinskap i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp med ventilator. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med flis og laminat. Veggflater med malte plater. Himlingsflater med malte flater. Slette innerdører.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Underetasje:
Underetasjen ligger delvis under terreng. Gulvflater med flis og laminat. Veggflater med malte plater. Himlingsflater med malte flater. Slette innerdører.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Vannrør med rør-i-rør system, synlige avløpsrør av plast. Årstall på vannrør og avløpsrør er fra ulike tidsperioder, mellom 2018 og 2021 ifølge informasjon fra selger. Vannfordelingsskap plassert i bod underetasje og bad 1. etg. Stakeluke montert i inspeksjonsluke vindfang underetasje. Varmtvannsbereder montert i bod underetasje og bod 1. etg. Oppvarming av bolig er med elektristet og vedfyrt ovn montert i underetasje. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med ventiler i vegg, mekanisk avtrekk på kjøkken og våtrom.

Informasjon hentet fra tilstandsrapport datert 13.06.2023.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyrt ovn.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.

Adkomst

Adkomst fra offentlig veg.

Parkering

Parkering til to biler, adkomst fra Garver Eidissens veg.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Adgang utleie

Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom sameiets vedtekter og eierseksjonsloven. Det følger av eierseksjonsloven §24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.
Boligens utleiedel er ikke søkt godkjent som egen boligenhet. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette forholdet.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Takst/tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.

Tilgjengelige bygningstegninger, komplette bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås ved henvendelse til megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Diverse

Eiendommen er seksjonert, det understrekes at tillatelse til seksjonering ikke er noen form for godkjenning i forhold til bygningslovgivningen. (Plan- og bygningsloven).
Lading av El-bil/Hybrid: Megler har ikke undersøkt om det er tilrettelagt for lading av El-biler og Hybrider i borettslaget/sameiet. Hvorvidt det er mulighet for slike anlegg ellerinstallasjoner må kjøper selv undersøke.

Ansvarlig megler

Espen Richardsen

Fasiliteter

  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Offentlig vann/kloakk
  • Peis/Ildsted
  • Utsikt

Omkostninger

Omkostningene fordeler seg som følger ved kjøp til prisantydning: 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke Tryg kr.15 050,- med eget bnr og størrelse på under 230 kvm BRA, kr. 17 550,- med eget bnr og størrelse over 230 kvm BRA og kr. 9 250,- med snr (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

  • Gårdsnr: 119
  • Bruksnr: 653
  • Seksjonsnr: 1
  • Kommunenr: 5401
Levi Gout

Levi Gout

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Visninger:

Ta kontakt for visning

Velkommen til Nedre Markveg 15 presentert av Hjem Eiendomsmegling
Velkommen til Nedre Markveg 15 presentert av Hjem Eiendomsmegling
Denne seksjonen har de to nederste etasjene i tomannsboligen
Denne seksjonen har de to nederste etasjene i tomannsboligen
Vi starter i hovedenheten!
Vi starter i hovedenheten!
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Lekkert Epoq-kjøkken
Lekkert Epoq-kjøkken
Nedfelt ventilator.
Nedfelt ventilator.
lekre sorte detaljer og rikelig med skapplass
lekre sorte detaljer og rikelig med skapplass
Sorte kontakter og brytere rundt om
Sorte kontakter og brytere rundt om
Ishavskatedralen på andre siden av sundet
Ishavskatedralen på andre siden av sundet
God plass til spisestuemøblement
God plass til spisestuemøblement
Helfliser bank i luksuriøs utførelse
Helfliser bank i luksuriøs utførelse
Soverom 1
Soverom 1
Soverom 2
Soverom 2
Entré med garderobeskap
Entré med garderobeskap
Stor veranda med fantastisk utsikt!
Stor veranda med fantastisk utsikt!
Utleiedelen ligger i underetasjen
Utleiedelen ligger i underetasjen
Kjøkken
Kjøkken
Godt med skapplass også her
Godt med skapplass også her
Vedfyrt ovn i denne etasjen
Vedfyrt ovn i denne etasjen
Stort bad med romslig baderomsmøbel
Stort bad med romslig baderomsmøbel
Liten bod i entréen
Liten bod i entréen
Flott uteplass
Flott uteplass
Tilgang fra Nedre Markveg. Til venstre sees inngang til hovedleilighet
Tilgang fra Nedre Markveg. Til venstre sees inngang til hovedleilighet
Utebod på 8kvm tilhørende leiligheten
Utebod på 8kvm tilhørende leiligheten
Passasje rundt huset. Hvit dør er til utleiedel
Passasje rundt huset. Hvit dør er til utleiedel
I forkant av boligen er det etablert to parkeringsplasser med adkomst fra Garver Eidissens veg
I forkant av boligen er det etablert to parkeringsplasser med adkomst fra Garver Eidissens veg
Adkomst fra parkering opp til leilighet via trapp
Adkomst fra parkering opp til leilighet via trapp
plantegning etasje 0
plantegning etasje 0
plantegning etasje 1
plantegning etasje 1