Berglivegen 2A

← Tilbake til boliger

Berglivegen 2A

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

kr 5 490 000

105 m²

3 soverom

Stor og innholdsrik leilighet - Hybel med eget kjøkken og bad - Garasje og overbygget veranda - Nært skole og barnehage

Prisantydning:

kr 5 490 000

Omkostninger:

kr 147 670

Totalpris:

kr 5 637 670

Felleskostnader/mnd:

kr 2 880

Jon Rye-Holmboe

Jon Rye-Holmboe

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Mandag 25. september 18:00–18:30

Boligtype:

Leilighet

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

102 m²

Bruksareal:

105 m²

Soverom:

3

Rom:

4

Etasje:

1

Byggeår:

2011

Energimerking:

C

Tomt:

1662 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 1 471 156

Kort om eiendommen

Hjem Eiendomsmegling har gleden av å presentere Berglivegen 2A. En smakfull og moderne selveierleilighet med høy standard og egen hybel.

Leiligheten er romslig og har praktisk planløsning. Entrèen er delt med inngang til hoveddel og hybel. Hoveddelen er en stor 3-roms leilighet med stor veranda.
Hybelen har oppholdsrom med eget kjøkken, bad/wc og sovealkove (potensiell leie 8.500/mnd.)

Det er gjennomgående god standard med integrerte hvitevarer på kjøkken, ildsted, flislagt hovedbad, og overbygget veranda.

Egen garasjeplass og sportsbod i underetasjen. Sameiet har i tillegg to dobbeltgarasjer til felles bruk + felles kjeller med plass til sykler og turutstyr.

Berglivegen ligger øverst på Solneset i Hamna med dagligvarebutikk, skole og barnehage samt flotte turområder rett i nærheten

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert boligområde ved Solneset i Hamna sør. Nordvendt boligområde på Tromsøyas nordre del. Ca. 8 km til sentrum og 3 km til Langnes handelspark.
Familievennlig og attraktivt boområde med korte avstander til butikk og buss med hyppige avganger. Boligen ligger i trafikkstille og svært barnevennlig gate.
Det er kort gangavstand, og enkel adkomst, til friluftsområder både i Tromsømarka med lysløype som forgrener seg over hele Tromsøya blant annet til Unn/UiT og Tromsøbadet.
Idrettshall, lekeplasser, barnehage og barneskole og turstier ved sjøen i gangavstand fra boligen.

Tomt

Ideell andel av skrånende tomt fallende mot nord. Tomten er beplantet med plen og prydvekster, og det er sittegrupper skjermet bak støygjerde mot hovedveg. Asfaltert adkomst til garasje, asfaltert gangadkomst til leilighetene. Felles markterrasse. Trapp og svalgang foran inngangspartiet.

Byggemåte

Fundamentering: Betongfundament. Grunnmur av betong.

Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader:
Yttervegger av bindingsverk, antatt isolert med min.ull. Utvendig panelkledning. Bjelkelag av tre som etasjeskiller.

Dører og vinduer:
Vinduer av 2 og 3-lags energiglass. Innvendige glatte hvite dører. Fabrikkmalt hvit ytterdør. Verandadør med glassfelt.

Takkonstruksjon med yttertak:
Pulttakform, I-sperrer, antatt isolert. Tekket med papp/membran eller tilsvarende. Renner og nedløp i metall.

Piper, ildsteder og oppvarming
Vedfyring i stue. Elementpipe.

SAMMENDRAG AV TILSTANDSGRADER I TILSTANDSRAPPORT
I RAPPORTEN ANMERKES FØLGENDE SPESIELLE FORHOLD:
For kort avstand mellom brennbart materiale samt sotluke.
Rekkverket på balkong er for lavt i forhold til dagens krav.
Det er sprekker samt skade på enkelte veggfliser i bad i hovedenhet. Videre undersøkelser samt tiltak må utføres.
Det er påvist bom/hulrom under fliser i våtsone. Noe riss samt sprekker i fuger. Videre undersøkelser samt tiltak må utføres.

TG3 Store eller alvorlige avvik (strakstiltak nødvendig) - 0
TG2 Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv.) - 8 punkter:
Rekkverkshøyde på veranda er for lavt i forhold til dagens krav.
Det er ikke gjennomført radonmåling.
Det er brennbart materiale nærmere enn 30 cm fra sotluke
Bad i hybel; Mer enn halvparten av forventet brukstid på membranløsningen er passert.
Bad i hoveddel: Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Skade på flis bak toalett.
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
Sluk, membran og tettesjikt - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Elektrisk anlegg: El-anlegget er i hovedsak som opprinnelig.
TG1 Mindre eller moderate avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget) og 0 Ingen avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget) - Se tilstandsrapport.

Standard

Innvendige overflater:
Gulv: Parkett, fliser.
Vegg: Malte flater, ferdigmalte panelplater.
Himling: Malte plater.
Bad og vaskerom:
Dusj/wc: Veggmontert wc med innebygd cisterne. Innredning med servant og speil med belysning. Dusjnisje med vegg av glassbyggestein, panel med handdusj og regnfall. Badet er komplett flislagt. Avtrekksvifte i vegg.
Dusj/wc/vaskerom (hybel): Servant med innredning. Dusjkabinett. Gulvmontert wc. Opplegg til vaskemaskin. Flislagt gulv med sokkelflis. Baderomsplater på vegger.
Vaskerom: Opplegg til vaskemaskin. Varmtvannsbereder på 200 liter. Vinylbelegg på gulv. Baderomsplater på vegger. Ikke etablert ventilasjon.
Kjøkken:
Innredning med hvite glatte fronter. Heltre benkeplate. Stekeøy med induksjonstopp og ventilatorhette. Integrert stekeovn, mikro og oppvaskmaskin i hoveddel.
Belysning - trådløs lysstyring via Sensio system i hoveddelen.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.

Parkering

Parkering i garasje.

Offentlig kommunikasjon

God bussforbindelse.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.


Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Vedtekter

Vedtekter fås ved henvendelse til megler.

Adgang utleie

Hele boligen, eller deler av denne (herunder hybelen) kan fritt leies ut. Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom sameiets vedtekter og eierseksjonsloven. Det følger av eierseksjonsloven §24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Boliginformasjon fra forr.fører
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.

Tilgjengelige bygningstegninger, regnskap, budsjett, årsberetning, Vedtekter / husordensregler, referat fra siste generalforsamling, komplette bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås ved henvendelse til megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Diverse

Husdyrhold reguleres gjennom sameiets vedtekter/ordensregler. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon
Eiendommen er seksjonert, det understrekes at tillatelse til seksjonering ikke er noen form for godkjenning i forhold til bygningslovgivningen. (Plan- og bygningsloven).

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Lademulighet

Felleskostnader inkluderer

Grunnleie + internett Homenett.

Omkostninger

Omkostningene fordeler seg som følger ved kjøp til prisantydning: 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke Tryg kr. 9 250,- (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 115
 • Bruksnr: 1151
 • Seksjonsnr: 6
 • Kommunenr: 5401
Jon Rye-Holmboe

Jon Rye-Holmboe

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Mandag 25. september 18:00–18:30

Velkommen til Solnesset og Berglivegen 2A - stor og innholdsrik leilighet med hybel
Velkommen til Solnesset og Berglivegen 2A - stor og innholdsrik leilighet med hybel
Adkomst fra trafikkstille gate - parkering i garasje og foran bygningen.
Adkomst fra trafikkstille gate - parkering i garasje og foran bygningen.
Lys og moderne stue med store vindusflater
Lys og moderne stue med store vindusflater
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Åpen stue-/kjøkkenløsning
Åpen stue-/kjøkkenløsning
Store vinduer med godt lysinnslipp
Store vinduer med godt lysinnslipp
Vedfyring og spotskinne i stuen
Vedfyring og spotskinne i stuen
Innholdsrikt kjøkken med barløsning
Innholdsrikt kjøkken med barløsning
Spisestue ved kjøkkenet, men også barløsning ved stekeøy
Spisestue ved kjøkkenet, men også barløsning ved stekeøy
Downlights i kjøkkenet
Downlights i kjøkkenet
Kjøkken med hvite glatte fronter - integrert komfyr, micro og oppvaskmaskin
Kjøkken med hvite glatte fronter - integrert komfyr, micro og oppvaskmaskin
Innholdsrikt kjøkken med stekeøy og masse skuffer under benk.
Innholdsrikt kjøkken med stekeøy og masse skuffer under benk.
Plass til spisestue ved utgang til veranda
Plass til spisestue ved utgang til veranda
Entré
Entré
Entré og soverom 1
Entré og soverom 1
Garderobeskap med speildører i gangen.
Garderobeskap med speildører i gangen.
Soverom med skyvedørsgarderobe
Soverom med skyvedørsgarderobe
Hovedsoverom
Hovedsoverom
Romslig med garderobeskap.
Romslig med garderobeskap.
Flislagt bad med god oppbevaring i skuffer.
Flislagt bad med god oppbevaring i skuffer.
Boden er innredet og brukes til vaskerom
Boden er innredet og brukes til vaskerom
Yttergang og inngang til hybelen.
Yttergang og inngang til hybelen.
Hybel med stue/kjøkken og eget bad.
Hybel med stue/kjøkken og eget bad.
Kjøkkenet i hybelen.
Kjøkkenet i hybelen.
Badet i hybelen
Badet i hybelen
Sovealkove i hybelen
Sovealkove i hybelen
Felles yttergang - inngang til hybel
Felles yttergang - inngang til hybel
Stor veranda med overbygg
Stor veranda med overbygg
Gode muligheter for møblering på verandaen.
Gode muligheter for møblering på verandaen.
Utsikt mot Sandnessundet og Kvaløya.
Utsikt mot Sandnessundet og Kvaløya.
Stekeovn og micro i høyskap
Stekeovn og micro i høyskap
Moderne vedovn
Moderne vedovn
Barnehage rett over vegen
Barnehage rett over vegen
Solneset barneskole ligger også rett i nærheten
Solneset barneskole ligger også rett i nærheten
Leiligheten disponerer en garasjeplass
Leiligheten disponerer en garasjeplass
Sameiet har pene uteområder med plen og sittegrupper.
Sameiet har pene uteområder med plen og sittegrupper.
Inngangen til leiligheten - skjermet på baksiden
Inngangen til leiligheten - skjermet på baksiden
Skjermet hage bak høyt gjerde mot Ringvegen.
Skjermet hage bak høyt gjerde mot Ringvegen.
Berglivegen 2 A - 1. Etasje
Berglivegen 2 A - 1. Etasje
Berglivegen 2 A - 1. Etasje
Berglivegen 2 A - 1. Etasje