Turistvegen 76

← Tilbake til boliger

Turistvegen 76

Tromsdalen

Se i kart

Prisantydning:

kr 4 690 000

97 m²

3 soverom

Stor 4-roms eierseksjon | Solrik veranda | God standard | Flotte sol- og utsiktsforhold | Parkering

Prisantydning:

kr 4 690 000

Omkostninger:

kr 127 580

Totalpris:

kr 4 817 580

Christoffer Ryan

Christoffer Ryan

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Tirsdag 26. september 17:30–18:15

Boligtype:

Tomannsbolig

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

97 m²

Bruksareal:

97 m²

Soverom:

3

Rom:

4

Etasje:

1

Byggeår:

1952

Energimerking:

G

Tomt:

906 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 1 281 401

Kort om eiendommen

Innholdsrik 4-roms eierseksjon beliggende fint til i attraktive Tromsdalen.

Modernisert over tid og fremstår med positivt kvalitet. Vaskerom/WC renovert i 2022, praktisk rom med WC, benk og oppbevaring.
Her får dere tre gode soverom, oppholdsrom av god størrelse og to våtrom.
Nyere inngangsparti og veranda med stor bod på ca 9 kvm.

Fantastiske sol- og utsiktsforhold med utsikt mot både Tromsøya, fjellene på Kvaløya og deler av Tromsøysundet.
Boligen ligger flott til sentralt i Tromsdalen, kun ca. 3-4 minutters kjøretur fra bruhodet.
Veletablert område, attraktivt for både store og små. Flere barnehager i nærheten, barneskole og ungdomsskole. Beliggenheten er svært rolig med umiddelbar nærhet til turområder - blant annet sherpa- trappa og Fløyfjellet.

Parkering på felles tomt.

Beliggenhet

Boligen ligger flott til sentralt i Tromsdalen, kun ca. 3-4 minutters kjøretur fra bruhodet.
Veletablert område, attraktivt for både store og små. Flere barnehager i nærheten, barneskole og ungdomsskole. Beliggenheten er svært rolig med umiddelbar nærhet til turområder - blant annet sherpa- trappa og Fløyfjellet.

Nærmeste busstopp er enten Fløyvegen eller Gausdalsvegen ca 2 minutters gange fra boligen. Rute 26 med hyppige bussavganger.
Lysløypen og et mangfold av stier er mye brukt til gåturer, ski og sykkelturer. Lokalbutikk med godt utvalg. Gode sol- og lysforhold på tomten.
Utsikt ordøstover mot Tromsøysundet og Ringvassøya og oppover Tromsdalen fra stuevinduene.

Tomt

Del av tomannsbolig beliggende i Dalen, Tromsø kommune. Tomt opparbeidet med asfalt, grus, brostein, diverse beplantninger, plenareal, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Lader for elbil montert.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1939, bygget ut/ombygget i 1960 og 1997 (årstallene er opplyst av huseier). Grunnmur av betong med sparestein og grunnmur av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med kjeller under deler av bygget og støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35 (mot nabo). Ytterdør fra 2016 ved balkong.
Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Oppvarming med gulvvarme i entre og vaskerom. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Standard

Standarden anses som god og med gode boforhold. Kjøkken pusset opp i 2006, overflater på soverom og oppholdsrom/gang fra 2017 til 2022. Vaskerom/WC-rom oppgradert i 2022. Ellers er boligen utvendig også på- og ombygget i fler eomganger, senest i 2017 med nye verandaer, bod og inngangsparti mot nordvest.

Kjøkken
Ikea kjøkkeninnredning.
Innredningen er fra 2006, med oppgraderinger utført i 2016 og 2022.
Innredning med profilerte fronter.
Benkeplate av laminat.
Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur.
Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk.
Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap.
Fritthengende ventilator.
Vannrør av typen rør-i-rør system.
Synlige avløpsrør av plast.
Gulvflater belagt med parkett.
Vegg- og himlingsflater i malte flater og malte tapetserte flater.

Våtrom - Vaskerom med tilkomst fra entre
Varmtvannsbereder og vindu fra 2015/2016 øvrig oppgradering av vaskerom i 2022.
Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger.
Nedsenket himling med downlights.
Malte flater i himling.
Gulvstående innredning med benkeplate av tre.
Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur.
Gulvstående toalett.
Vannrør av typen rør-i-rør system.
Synlige avløpsrør av plast.
Mekanisk avtrekksvifte i vegg.
Opplegg for vaskemaskin.
Fordelerskap for rør-i-rør system.
Varmtvannsbereder plassert i hjørne.

Våtrom - Bad med tilkomst fra gang
Baderom fra ukjent eksakt årstall, vurdert til å være delvis oppgradert i 2006 basert på datomerking på avløpsrør for servant. Dusjkabinett montert i
2023 (ifølge huseier).
Flislagt gulv og flislagte vegger.
Kasse for (tekniske installasjoner) i hjørne er stedvis kledd med baderomsplater.
Takplater i himling.
Vegghengt servantinnredning med dører.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur.
Speil med overlys og stikkontakt i lysarmatur.
Dusjkabinett med dusjarmatur.
Vegghengt toalett.
Vannrør av typen rør-i-rør system og synlige forkrommede rør.
Synlige avløpsrør av plast.
Mekanisk avtrekksvifte i vegg.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med parkett, klikkvinyl og laminat.
Gulvvarme i entré.
Vegg- og himlingsflater i malte flater, tapetserte flater, malte tapetserte flater og takplater.
Glatte innerdører og innerdører med glassfelt.
Naturlig ventilasjon via ventiler.
Peisovn i stue.
Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Oppvarming

Peisovn i stue.
Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Adkomst

God adkomst fra offentlig gate

Parkering

Boligen disponerer parkeringsmuligheter på felles tomt med muligheter for lading av elbil som er koblet på veggen ved boden til denne seksjonen. Parkering i hovedsak på utfylling fra gaten.

Offentlig kommunikasjon

Busstopp i Fløyvegen og i Turistvegen.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (orgnr 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 10.000.000,- frem til 30/06-2022. Denne økes til kr 12.000.000,- fra 01/07-2022. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Diverse

Eiendommen er seksjonert, det understrekes at tillatelse til seksjonering ikke er noen form for godkjenning i forhold til bygningslovgivningen. (Plan- og bygningsloven).

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Hage
 • Husdyr tillatt
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Utsikt
 • Turterreng
 • Lademulighet

Omkostninger

Omkostningene fordeler seg som følger ved kjøp til prisantydning: 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke Tryg kr.9 250,- (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 17
 • Bruksnr: 300
 • Seksjonsnr: 1
 • Kommunenr: 5401
Christoffer Ryan

Christoffer Ryan

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Tirsdag 26. september 17:30–18:15

Velkommen til naturskjønne Tromsdalen
Velkommen til naturskjønne Tromsdalen
Takoverbygget terrasse og inngangsparti
Takoverbygget terrasse og inngangsparti
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Lys og fin stue med nydelig utsikt mot Tromsdalen, innseilingen i sundet og både Tromsøya, Kvaløya og Ringvassøya
Lys og fin stue med nydelig utsikt mot Tromsdalen, innseilingen i sundet og både Tromsøya, Kvaløya og Ringvassøya
Innholdsrik seksjon
Innholdsrik seksjon
Lyse overflater. God plass til spisebord i forlengelse av kjøkkenet
Lyse overflater. God plass til spisebord i forlengelse av kjøkkenet
Kjøkkenet har rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap
Kjøkkenet har rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap
Flislagt bad. Mye innredning og heldekkende servant
Flislagt bad. Mye innredning og heldekkende servant
Vaskerom med WC. Gode løsninger med benk og oppbevaringsplass bak skyvedører
Vaskerom med WC. Gode løsninger med benk og oppbevaringsplass bak skyvedører
Entré med god plass og skyvedørsgarderobe
Entré med god plass og skyvedørsgarderobe
Hovedsoverommet har stor skyvedørsgarderobe
Hovedsoverommet har stor skyvedørsgarderobe
Soverom 2 av 3
Soverom 2 av 3
Soverom 2 og 3
Soverom 2 og 3
Soverom 2 av 3
Soverom 2 av 3
Soverom 3 av 3
Soverom 3 av 3
Utenfor leiligheten er det stor terrasse, stor bod og grøntarealer
Utenfor leiligheten er det stor terrasse, stor bod og grøntarealer