Hamneneset 62F

← Tilbake til boliger

Hamneneset 62F

Tromsø

Se i kart

Prisantydning:

kr 3 990 000

56 m²

2 soverom

Innbydende 3-roms selveierleilighet med fantastisk utsikt | Garasje med lader | Lave fellesutgifter | Kun TG 1

Prisantydning:

kr 3 990 000

Omkostninger:

kr 110 170

Totalpris:

kr 4 100 170

Felleskostnader/mnd:

kr 1 376

Espen Richardsen

Espen Richardsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Leilighet

Eierform:

Eier (Selveier)

Primærrom:

56 m²

Bruksareal:

56 m²

Soverom:

2

Rom:

3

Etasje:

1

Byggeår:

2021

Energimerking:

B

Tomt:

1991 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 1 099 122

Kort om eiendommen

Velkommen til Hamneneset 62F, en nyere selveierleilighet beliggende på Solneset i Hamna.

Leiligheten ble oppført i 2021 og fremstår som tilnærmet ny med liten grad av slitasje. Gjennomgående god standard med gulv varme i stue/kjøkken og entrè, moderne kjøkken med integrerte hvitevarer, komplett flislagt bad med varmekabler, balansert ventilasjon med varmegjenvinning samt downlights i tak. Utgang til markterrasse. Tilhørende sportsbod og fast biloppstillingsplass (med el-bil lader) i felles garasjeanlegg.

Leiligheten ligger i skrående terreng med flott utsikt over Sandnessundet, mot Kvaløya og Ringvassøya. Kort veg til butikk, fine turstier, havet og gode bussforbindelser.

For ytterligere informasjon, kontakt eiendomsmegler Espen Richardsen på telefon 920 59 652.

Beliggenhet

Hamneneset 62F har en sjeldent god beliggenhet i Hamna, nærmere bestemt på Solneset. Fra boligen har man umiddelbar nærheten til sjøen og dyrelivet samtidig som det kun er få hundre meter til butikk, skole, barnehage og gode bussforbindelser. Solneset er et nyere etablert boligfelt med variert bebyggelse i form av frittliggende eneboliger, parhus og mindre leilighetsbygg. Coop Extra og Solneset skole like ved. Området har en nordvestlig tilnærming med gode sol- og lysforhold.

Innhold

Stue/kjøkken, 2 soverom og bad. Utgang fra stue til balkong.
Leiligheten disponerer sportsbod på 6 kvm og fast biloppstillingsplass (med el-bil lader) i felles garasjeanlegg.

Tomt

Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalt, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng, diverse støttemurer og biloppstillingsplass.

Bebyggelse

Boligbebyggelse med eneboliger, rekkehus, parhus og leilighetsbygg.

Byggemåte

Generelt: Boligbygg oppført i 2021. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Flatt tak (ikke besiktiget). Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Elektrisk oppvarming. Mekanisk balansert ventilasjon.

Etasjeskiller - Underetasje: Støpt gulv mot grunn. Følgende rom er målt: Stue og stue (motsatt retning). TG1.

Tekniske anlegg, VVS anlegg: Vannrør med rør-i-rør system. Leilighetens stoppekran er plassert under kjøkkenbenk. Synlige avløpsrør i plast. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert. Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert i gang. Varmtvannsbereder på 110L (fra 2021) plassert under kjøkkenbenk. Balansert ventilasjon (fra byggeår) med ventilasjonsaggregat plassert i himling gang. TG1.

P-ROM: Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen. I stue er takhøyden målt til 2,50 meter og I gang er takhøyden målt til 2,21 meter.

Radon: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen. Boligen er bygget etter at krav om radonsperre ble innført, men forholdet/utførelsen er ikke dokumentert. Forholdet er
ikke videre undersøkt i denne rapporten. TG IU.

Andre forhold: Det gjøres oppmerksom på punkt 15, 18, 28 og tilleggskommentar i egenerklæring. Dette er ikke videre undersøkt i denne rapporten.

Elektrisk anlegg: Det er foretatt en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges
vekt på at den bygningssakyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og eiers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll. TG1.

Brann: Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat. TG1.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Boligen har yttervegger i trekonstruksjoner. Utvendig kledd med liggende trekledning. TG1.

Dører og vinduer: Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass (fra byggeår). Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass (fra byggeår). TG1.

Terrasser / platting på terreng: Utgang fra stue til nordvendt terrasse på ca 13 m2. Balkong i trekonstruksjoner. Balkongen har utebelysning og utvendig stikkontakt.
Gulvoverflater er belagt med terrassebord. TG1.

Grunnmur, fundamenter: Boligen har grunnmur i betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. TG1 og TGIU.

Drenering: Dreneringen er fra byggeår. Synlig utvendig grunnmursplate (fuktsperre). Tilnærmet flat tomt i to nivåer. TG1.

Stikkledninger og tanker: Boligen har private stikkledninger tilknyttet kommunalt vann og avløp. Utvendige vann- og avløpsledninger er fra byggeår. TG1.


SAMMENDRAG AV TILSTANDSGRADER I TILSTANDSRAPPORT
TG3 Store eller alvorlige avvik (strakstiltak nødvendig) - 0%.
TG2 Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv.) - 0%.
TG1 Mindre eller moderate avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget) og 0 Ingen avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget) - 96%. Se tilstandsrapport.
TGIU Ikke undersøkt - 4%.

Standard

Våtrom - Bad: Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med sidelys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med dører. Vegghengt dusjarmatur. Vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin. TG1.

Kjøkken: Åpen kjøkkenløsning. HTH kjøkkeninnredning fra byggeår med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur.
Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap med komfyrvakt.
Vannrør av typen rør-i-rør system. Automatisk vannstopper med fuktsensor. Synlige avløpsrør av plast. TG1.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Underetasje: Underetasjen er innredet og har utlektede kjellervegger. I følge huseier ble etasjen innredet når boligen ble bygget. Gulvflater belagt med parkett og fliser. Gulvvarme i entre, stue og kjøkken. (Det råder en viss usikkerhet hvor det er gulvvarme). Vegg- og himlingsflater i malte flater. Glatte innerdører. Mekanisk balansert ventilasjon. Elektrisk oppvarming. TG1.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i entrè, stue/kjøkken og bad. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Adkomst

Enkel adkomst via felles tomt. Fra parkeringsplass i garasje i nabobygg er det ca 20 meter til trapp som leder til inngangsdøren til boligen. Trappen tilhører sameiet og er en del av fellesarealet.

Parkering

Fast biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. I tilknytning til plassen er det montert el-bil lader.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.


Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Vedtekter

Vedtekter og husordensregler fås ved henvendelse til megler.

Adgang utleie

Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom sameiets vedtekter og eierseksjonsloven. Det følger av eierseksjonsloven §24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Takst/tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Boliginformasjon fra forr.fører
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.

Tilgjengelige bygningstegninger, regnskap, budsjett, årsberetning, Vedtekter / husordensregler, referat fra siste generalforsamling, komplette bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås ved henvendelse til megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Garasje/P-plass
 • Hage
 • Husdyr tillatt
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Utsikt
 • Turterreng
 • Lademulighet

Felleskostnader inkluderer

Fellesutgifter: Felleskostnader, kr. 676,-
Tilleggsytelser: TV og internett, kr. 700,-

Omkostninger

Omkostningene fordeler seg som følger ved kjøp til prisantydning: 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 585,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 585,- pr. pant. Evt. boligkjøperpakke Tryg kr.9 250,- (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 115
 • Bruksnr: 1283
 • Seksjonsnr: 4
 • Kommunenr: 5401
Espen Richardsen

Espen Richardsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Visninger:

Ta kontakt for visning

Velkommen til Hamneneset 62F!
Velkommen til Hamneneset 62F!
Leiligheten ligger på Solneset og har fantastisk utsikt over Sandnessundet og mot Kvaløya!
Leiligheten ligger på Solneset og har fantastisk utsikt over Sandnessundet og mot Kvaløya!
Plantegning
Plantegning
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Downlights i tak og gulv varme i stue/kjøkken
Downlights i tak og gulv varme i stue/kjøkken
Utsikt
Utsikt
Fra stuen har man utgang til markterrasse
Fra stuen har man utgang til markterrasse
Boligen holder gjennomgående god standard med moderne løsninger og tidsriktig fargevalg
Boligen holder gjennomgående god standard med moderne løsninger og tidsriktig fargevalg
Mye innslipp av naturlig lys
Mye innslipp av naturlig lys
Stue og kjøkken i åpen løsning
Stue og kjøkken i åpen løsning
Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
Leiligheten har to soverom
Leiligheten har to soverom
Soverom
Soverom
Hovedsoverom og bad
Hovedsoverom og bad
Det største av soverommene har en stor skyvedørsgarderobe
Det største av soverommene har en stor skyvedørsgarderobe
Moderne bad som er komplett flislagt og har gulv varme
Moderne bad som er komplett flislagt og har gulv varme
Nedgang til leiligheten med takoverbygg
Nedgang til leiligheten med takoverbygg
Parkering med el- bil lader i felles garasjeanlegg. Sportsbod i tilknytning til parkeringen
Parkering med el- bil lader i felles garasjeanlegg. Sportsbod i tilknytning til parkeringen
Leiligheten er plassert i byggets 0.etg
Leiligheten er plassert i byggets 0.etg