Evjenvegen 190

← Tilbake til boliger

Evjenvegen 190

Tomasjord

Se i kart

Prisantydning:

kr 1 690 000

52 m²

1 soverom

Ettertraktet 2-roms andelsleilighet! | Parkering | Perfekt førstegangskjøp | Vestvendt terrasse

Prisantydning:

kr 1 690 000

Omkostninger:

kr 9 210

Totalpris:

kr 2 766 955

Felleskostnader/mnd:

kr 8 618

Fellesgjeld:

kr 1 067 745

Levi Gout

Levi Gout

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Visninger:

Mandag 25. september 18:00–18:30

Boligtype:

Leilighet

Eierform:

Andel

Primærrom:

52 m²

Bruksareal:

52 m²

Soverom:

1

Rom:

2

Etasje:

2

Byggeår:

2001

Energimerking:

D

Tomt:

3865 m² (eiet)

Formuesverdi:

kr 783 387

Kort om eiendommen

Velkommen til Evjenvegen 190, en 2-roms andelsleilighet beliggende i et etablert boligområde på Tomasjord med fantastiske solforhold fra vestvendt terrasse.
Leiligheten går over to plan og inneholder stue/ kjøkken i åpen løsning i 1.etasje.
I 2.etasje finner du soverom og bad samt inngangspartiet.
Fast parkering på oppmerket plass, gjesteparkering på tomt.
Borettslaget har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) og er tilknyttet sikringsfond.
Gode bussforbindelser med busstopp rett utenfor leiligheten som går blant annet rett til UNN / UiT. Kort vei til dagligvarebutikk!
Bod i felles bodanlegg.

Velkommen til visning!

For mer informasjon, kontakt eiendomsmegler Levi Gout på TLF 902 65 250.

Beliggenhet

Boligen ligger fint til langs Evjenvegen, like forbi Tomasjordnes. Fine turmuligheter langs fjæra mot Tomasjordnes der mange tilbringer godværsdager. Dagligvarehandelen kan man ta på Rema 1000 Tomasjord eller på Eurospar Tomasjord, og nærmeste treningssenter er på Feel 24 Tomasjord, 500 meter unna. Vinterstid er Tromsø Alpinpark en kort kjøretur unna. Like utenfor bygget er det bussholdeplass som tar deg til sentrum og videre.

Tomt

Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfalt, diverse beplantninger og plenareal.

Bebyggelse

Enebolig- og blokkbebyggelse i området.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 2001. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Elektrisk oppvarming. Naturlig ventilasjon. Leilighet beliggende i byggets underetasje og 1. etasje. Leiligheten består av: Underetasje: Stue/kjøkken. Utgang fra stue til terrasse. 1. etasje: Soverom, gang, entre og bad. Leiligheten disponerer en utvendig bod oppmålt til ca 5 m2 samt parkeringsmuligheter på felles tomt.
Informasjon hentet fra tilstandsrapport datert 01.09.2023.

SAMMENDRAG AV TILSTANDSGRADER I TILSTANDSRAPPORT
TG3 Store eller alvorlige avvik (strakstiltak nødvendig) - 4%.
TG2 Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv.) - 32%.
TG1 Mindre eller moderate avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget) og 0 Ingen avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget) - 64%. Se tilstandsrapport.
TGIU Ikke undersøkt - 0%.

Følgende punkter har i tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3 (TG3):
Røykvarslere: Det er ikke røykvarsler(e) iht gjeldende forskrift i boligen. Røykvarslere må anskaffes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Brannslokkingsutstyr: Det er ikke brannslukkingsutstyr iht gjeldende forskrift i boligen. Brannslukkingsutstyr må anskaffes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000


Følgende punkter har i tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 (TG2):
BAD:
Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk:Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer /tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Fallforhold (gulv): Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er målt fall fra terskel til dusjkabinett på 10 mm. Fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje.

Avløpsrør: (ink. sluk) Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

KJØKKEN:
Ventilasjon: Ukjent om ventilatoren gir tilstrekkelig avtrekk. Ved funksjonstest registreres liten effekt. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Varmtvannsbereder: Se punkt "Varmtvannsbereder" under avsnitt om teknisk anlegg.

Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Avløpsrør: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Overflater gulv: Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale. Gulvets utførelse bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette
innebærer. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Overflater gulv: Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale. Gulvets utførelse bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette
innebærer. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger):
TG2: Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Det observeres dampsperre i veggen. Det bemerkes at oppbyggingen ikke nødvendigvis er uvanlig i bygninger fra denne tidsperioden. Ytterligere undersøkelser anbefales. Informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i utlektet veggkonstruksjon. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Det kan ikke sies med sikkerhet at forholdene er det samme i resten av konstruksjonen. (Relativ fuktighet ble målt til 56,7 prosent, ved 18,4 celcius)

TEKNISK:
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader (f.eks automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak anbefales.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at over halvparten av anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at over halvparten av anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Radon: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt (konsekvens er fare for varmgang). Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Balkong med tilhørende rekkverk har synlige symptomer på slitasje/elde. Råteskader stedvis observert. Restlevetiden er usikker. Tiltak bør påregnes.

Informasjon hentet fra tilstandsrapport datert 01.09.2023.

Standard

Våtrom - Bad:
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme. Tapet på vegger. Takplater i himling. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt integrert i lysarmatur. Dusjkabinett med dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg.

Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning. Innredningen er fra byggeår med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur.Frittstående komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser og vaskemaskin. Ventilator i overskap som i tillegg driver mekanisk avtrekksventilasjon i boligens våtrom. Synlige avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap.

Øvrige rom - 1. etg:
Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i veggplater og takplater. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Underetasje:
Underetasjen er innredet og har utlektede kjellervegger. I følge huseier ble etasjen innredet når boligen ble bygget. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i veggplater og takplater. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Vannrør av kobber. Leilighetens stoppekran er plassert under kjøkkenbenk. Synlige avløpsrør i plast. Stakeluke er plassert på kjøkken. Varmtvannsbereder på 109L (fra 2016) plassert under kjøkkenbenk. Mekanisk avtrekk på kjøkken og våtrom. Motor for mekanisk avtrekk (fra byggeår) er plassert på kjøkken (kjøkkenventilator).

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.

Adkomst

Adkomst fra offentlig veg.

Parkering

Egen parkeringsplass utenfor, samt gjesteparkering på tomt.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen.
Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid".

Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges som den er eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers egenandel / egenrisiko ), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen som den er .

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.

Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.

Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Styregodkjennelse

Det er en forutsetning for gjennomføring av handelen at kjøper blir styregodkjent som ny andelseier.

Vedtekter

Vedtekter og husordensregler fås ved henvendelse til megler.

Adgang utleie

Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom borettslagets vedtekter. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven).

All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Vedlegg til salgsoppgaven

Takst/tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Boliginformasjon fra forr.fører
Grunnkart
Reguleringsplankart
Side 1 av energimerkingen. Ta kontakt med megler for komplett energimerking.

Tilgjengelige bygningstegninger, regnskap, budsjett, årsberetning, Vedtekter / husordensregler, referat fra siste generalforsamling, komplette bygningstegninger, bygningsdata, bestemmelser til aktuelle reguleringsplaner fås ved henvendelse til megler. Salgsoppgaven er ikke å anse som komplett uten alle vedlegg.

Diverse

Husdyrhold reguleres gjennom borettslagets vedtekter/ordensregler. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon
Boligene i dette borettslaget er organisert som andelsboliger i et frittstående borettslag. Et borettslag er et selskap som eies av andelseierne. Når du kjøper en bolig i et borettslag, blir du andelseier i selskapet og får borett til boligen. Denne er fritt omsettelig til markedspris.
Lading av El-bil/Hybrid: Megler har ikke undersøkt om det er tilrettelagt for lading av El-biler og Hybrider i borettslaget/sameiet. Hvorvidt det er mulighet for slike anlegg ellerinstallasjoner må kjøper selv undersøke.

Fasiliteter

  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Offentlig vann/kloakk
  • Utsikt

Forkjøpsrett

Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten utlyses etter budaksept. Den som har krav på forkjøpsrett kan da ha anledning til å tre inn i avtalen, rangert etter ansinitet. Trer et medlem inn i handelen er kjøper fristilt fra kjøpet. En slik prossess tar normalt maksimalt 20 dager.

Felleskostnader inkluderer

Grunnleie 3 412,-
Avdrag på andel av fellesgjeld - IN lån 603,-
Renter på andel fellesgjeld - IN lån 4 037,-
Tilleggsytelser: TV/Internett 566,-

Omkostninger

Omkostningene fordeler seg som følger: Gebyr for pantenoteringer: Kr. 480,- pr. notering. Gebyr for hjemmelsoverførsel: Kr. 480,-. Evt. boligkjøperpakke Tryg kr. 8.250,- (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

  • Gårdsnr: 15
  • Bruksnr: 1472
  • Kommunenr: 5401
Levi Gout

Levi Gout

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Visninger:

Mandag 25. september 18:00–18:30

Velkommen til Evjenvegen 190 presentert av Hjem Eiendomsmegling!
Velkommen til Evjenvegen 190 presentert av Hjem Eiendomsmegling!
Parkering rett utenfor, samt gjesteparkering på tomt
Parkering rett utenfor, samt gjesteparkering på tomt
Entré
Entré
Visningspåmelding
Visningspåmelding
Trappen leder ned til stue og kjøkken
Trappen leder ned til stue og kjøkken
Bad med flislagt gulv
Bad med flislagt gulv
Soverommet kan sees til venstre
Soverommet kan sees til venstre
Mulighet for lagring på loftsgang
Mulighet for lagring på loftsgang
Soverom
Soverom
Flott utsikt fra soveromsvinduet
Flott utsikt fra soveromsvinduet
Godt med innslipp av dagslys
Godt med innslipp av dagslys
Solrik uteplass med lang solgang
Solrik uteplass med lang solgang
Sør-europeisk løsning med vaskemaskin i kjøkkenet for å frigjøre plass på badet
Sør-europeisk løsning med vaskemaskin i kjøkkenet for å frigjøre plass på badet
Plass til å sette pult ved trappa
Plass til å sette pult ved trappa
takoverbygd inngangsparti
takoverbygd inngangsparti
Søppelsjakt like utenfor
Søppelsjakt like utenfor
Plantegning
Plantegning
Plantegning
Plantegning