Prisantydning:
Solgt!
41 m²
1 soverom
Boligtype:
Ukjent
Eierform:
Andel
Internt bruksareal:
36 m² (BRA-i)
Bruksareal:
41 m²
Eksternt bruksareal:
5 m² (BRA-e)
Balkong/Terrasse:
14 m² (TBA)
Soverom:
1
Rom:
2
Etasje:
1
Byggeår:
2006
Energimerking:
D
Tomt:
8329 m² (eiet)
En praktisk og pent holdt 2-roms leilighet med parkering og montert el-bil lader!
Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og har en smart planløsning med åpen stue og kjøkken, romslig soverom og bad. Fra stuen er det utgang til en stor og solrik terrasse som
byr på svært gode solforhold!
Gangavstand til matbutikk, treningssenter, UiT og UNN, Jekta Storsenter og busstopp med hyppige avganger mot sentrum, Giæverbukta og flyplass. Fra leiligheten er det kort vei til flotte turløyper.
Høydepunkter:
| Meget pen/lav slitasje.
| Store vindusflater som gir gode lysforhold.
| Romslige kjøkkeninnredninger.
| Godt med lagringsplass, sportsbod medfølger.
| Parkering m/ montert ladepunkt.
| Gangavstand til UiT, Jekta og matbutikk
| Nærhet til lysløype
| Perfekt for førstegangskjøpere/studenter
Tennevegen 60 er beliggende på Vestre Mortensnes, et rolig område på Tromsøyas vestside. Kort veg til fine uteområder, Langnes handelspark og gode bussforbindelser både til UNN/UIT og sentrum. Gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og butikk. Gode sol- og lysforhold. Leiligheten ligger vestvendt med svært gode solforhold og litt utsikt mellom blokkene. Enkel adkomst fra garasjeanlegg og ikke minst gjesteparkering.
1. etasje: Entre, stue/kjøkken, soverom og baderom.
Øvrig: Sportsbod i u. etasje. Garasjeplass i felles garasjeanlegg.
Felles tomt for Vestre Mortensnes borettslag med asfaltert innkjørsel, gjesteparkering, plenareale og diverse beplantning.
Hovedsakelig blokkbebyggelse i området. Noen offentlige bygninger, blant annet barneskole og omsorgsboliger.
Boligbygg oppført i 2006. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Garasjeanlegg i kjeller. Grunnmur av betongkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av tre og betongkonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning og fasadeplater. Flatt tak (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett fabrikkmalt entredør med brannklasse B30. Vinduer med 3-lags glass. Vannrør med rør-i-rør system og synlige
avløpsrør av plast. Oppvarming med elektristet. Ventilasjon er med naturlig ventilasjon, stedvis mekanisk avtrekk. Det elektriske anlegget er i hovedsak montert som skjult anlegg.
SAMMENDRAG AV TILSTANDSGRADER I TILSTANDSRAPPORT
TG3 Store eller alvorlige avvik (strakstiltak nødvendig) - 0 %.
TG2 Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv.) - 11 %.
TG1 Mindre eller moderate avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget) og 0 Ingen avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget) - 83 %. Se tilstandsrapport.
TGIU Ikke undersøkt - 6 %.
Følgende bygningsdeler har fått TG2 (vesentlig avvik) i tilstandsrapporten:
Våtrom - Bad:
- Vannrør: Trykkslag registrert i vannrør. Ukjent årsak men kan være for høyt vanntrykk eller delvis manglende innfestning av vannrør. Kan forkorte vannrørenes levetid. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Dreneringsspalte anbefales etableres.
Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Følgende bygningsdeler har fått TG3 (store eller alvorlige avvik) i tilstandsrapporten:
Det ble ikke funnet noen punkter med denne tilstandsgraden i rapporten.
Generell beskrivelse av standard:
Baderom:
Bad fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Takplater i himling. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med forheng. Vegghengt dusjarmatur. Vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i himling. Opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning. Innredningen er fra byggeår med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Stikkontakt over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp og kjøleskap.
Ventilator i overskap. Vannrør av typen rør-i-rør system og kobber. Synlige avløpsrør av plast.
Øvrige rom:
Gulvflater belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.
Tekniske anlegg:
Tekniske anlegg hovedsaklig fra byggeår. Vannrør med rør-i-rør system. Vannfordelingsskap montert i tilstøtende vegg til bad med åpning mot stue. Synlige avløpsrør av plast. Stakeluke er ikke lokalisert. OSO varmtvannsbereder fra 2006 montert under kjøkkenbenk.
Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i baderom.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Enkel adkomst fra offentlig veg.
Parkering i felles garasjeanlegg. Montert el-bil lader på plassen som leiligheten disponerer.
Gjesteparkering på borettslagets område.
Gode bussforbindelser. Bussholdeplasser langs blant annet Ørnevegen.
Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtakelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.
Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene. I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.
Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen «som den er».
Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.
Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle: 1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.
Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.
* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom borettslagets vedtekter. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.
Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven). All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.
Fellesutgifter: Kr. 3100,-
Avdrag på lån: Kr. 948,-
Renter på lån: Kr. 4657,-
TV og internett Telenor: Kr. 555,-
Dugnad: Kr. 100,-
Omkostningene fordeler seg som følger: Gebyr for pantenoteringer: Kr. 500,- pr. notering. Gebyr for hjemmelsoverførsel: Kr. 500,-. Attestasjonsgebyr, kr. 240,-. Evt. boligkjøperpakke Tryg kr. 8.250,- (valgfritt).