Prisantydning:
kr 4 190 000
82 m²
2 soverom
Prisantydning:
kr 4 190 000
Omkostninger:
kr 115 240
Totalpris:
kr 4 305 240
Felleskostnader/mnd:
kr 440
Visninger:
Tirsdag 10. september 18:30–19:00
Boligtype:
Leilighet
Eierform:
Eierseksjon
Primærrom:
74 m²
Internt bruksareal:
74 m² (BRA-i)
Bruksareal:
82 m²
Eksternt bruksareal:
8 m² (BRA-e)
Soverom:
2
Rom:
3
Byggeår:
1998
Energimerking:
E
Tomt:
808 m² (eiet)
Velkommen til Grimsbyvegen 50, en flott selveierleilighet beliggende på toppen av Tromsøya!
Bygget er beliggende i skrånede terreng, noe som gir flott utsikt og godt med lys inn i leiligheten. Innholdsmessig bestående av entrè, bad med gulvvarme, stue med flott utsikt, spisestue og kjøkken med mye skap- og benkeplass. 2 soverom hvorav det ene noe større enn det andre. Stort vaskerom med plass til mye lagring. Varmekabler i både stue, kjøkken, entrè og bad. Tilhørende parkering i garasje m/lader montert.
Leiligheten har god beliggenhet i Grimsbyvegen med nærhet til UNN/UIT, sentrum, gode bussforbindelser og Tromsømarka hvor man finner lysløype vinterstid og utallige turstier sommerstid.
Kan overleveres omgående.
For ytterligere informasjon kontakt eiendomsmegler Espen Richardsen
Beliggende sentralt på toppen av Tromsøya. Området er beliggende i høyden, noe som gir en fin utsikt mot Tromdalstinden, Fløya og fastlandet. Området har ca 20 min gange til sentrum. Nærhet til Charlottenlund friluftspark, samt lysløype og fine turstier. Nærhet til UNN og UIT. Grimsbyvegen 50 ligger i et stille og rolig boligområde. Fra boligen er det kun få minutter (ca 5 min) gange til buss som går både til sentrum og Langnes handelspark.
Leiligheten består av:
Gang, 2 soverom, bad, vaskerom, stue og kjøkken.
Utebod.
Parkeringsplass i felles garasje der leilighetens del er oppmålt til ca. 16m2.
Adkomst via gruset innkjørsel. Felles tomt for sameiet opparbeidet med plenareale og diverse beplantning.
Boligbebyggelse.
Generelt: Boligbygg oppført i 1998. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av lettklinkerblokker. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Tak i saltaksform utvendig tekket med takstein, renner og nedløp av metall. Vinduer med 2-lags glass, karmer/rammer av tre. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Oppvarming av leiligheten er med elektristet. Ventilasjon er med naturlig ventilasjon med ventiler, stedvis mekanisk avtrekk.
Etasjeskiller - Underetasje: Støpt gulv mot grunn. Det er gjort målinger i følgende rom: Kryssmåling stue/kjøkken. TG1.
Tekniske anlegg, VVS anlegg: Tekniske anlegg fra byggeår. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Stoppekran montert i inspeksjonsluke på vaskerom. CTC varmtvannsbereder på 198 liter fra 1994 montert på vaskerom. TG1, TG2 og TGIU.
Rom for varig opphold: Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen. Det er målt 2,38 meter takhøyde på soverom og i stue.
Radon: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen og verdiene er derfor ukjent. For å kartlegge de faktiske forholdene, må det gjennomføres målinger. TG2.
Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang. Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll. TG1.
Brann: Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr. TG1.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Boligen har yttervegger i trekonstruksjoner. Utvendig kledd med liggende trekledning. TG1 og TG2.
Dører og vinduer: Profilert fabrikkmalt entredør med 3-lags glass fra 1997. Vinduer med 2-lags glass fra 1997, karmer/rammer av tre. TG1.
Yttertak - Hovedbygning: Yttertak av saltakskonstruksjon. Utvendig belagt med takstein fra byggeår. Renner og nedløp i metall. TG2.
Terrasser / platting på terreng: Østvendt platting på ca 8m2. Platting belagt med terrassebord. TG1.
Grunnmur, fundamenter: Grunnmur i lettklinkerblokker. TG1 og TGIU.
Drenering: Dreneringen er fra byggeår. Synlig utvendig grunnmursplate (fuktsperre). Beslag som toppavslutning. Nedløpsrør for takvann er ledet ned i drensrør. TG2.
Stikkledninger og tanker: Boligen har private stikkledninger tilknyttet kommunalt vann og avløp. Utvendige vann- og avløpsledninger er fra byggeår. TG2.
Frittstående byggverk - Garasje: Frittstående garasje. Bygning i betongkonstruksjoner og trekonstruksjoner. Innsiden er oppmålt til ca 16 m2 (leilighetens side av garasje).
Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Saltak i trekonstruksjoner (besiktiget fra bakkenivå). TG2.
SAMMENDRAG AV TILSTANDSGRADER I TILSTANDSRAPPORT
TG3 Store eller alvorlige avvik (strakstiltak nødvendig) - 0%.
TG2 Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv.) - 36%.
Våtrom - Bad Vannrør - side 8 i tilstandsrapport.
Våtrom - Overflater vegger - side 8 i tilstandsrapport.
Våtrom - Membran, tettesjikt og overgang til sluk - side 8 i tilstandsrapport.
Våtrom - Avløpsrør (ink. sluk) - side 8 i tilstandsrapport.
Våtrom - Vaskerom - Ventilasjon - side 9 tilstandsrapport.
Våtrom - Vaskerom - Vannrør - side 9 tilstandsrapport.
Våtrom - Vaskerom - Overflater gulv - side 9 tilstandsrapport.
Våtrom - Vaskerom - Membran, tettesjikt og overgang til sluk - side 9 tilstandsrapport.
Våtrom - Vaskerom - Fallforhold (gulv) - side 9 tilstandsrapport.
Våtrom - Vaskerom - Avløpsrør (ink. sluk) - side 9 tilstandsrapport.
Kjøkken - Vannrør - side 10 i tilstandsrapport.
Kjøkken - Avløpsrør - side 10 i tilstandsrapport.
Øvrige rom - Annet - side 10 i tilstandsrapport.
Tekniske anlegg, VVS anlegg - Varmtvannsbereder - side 11 i tilstandsrapport.
Tekniske anlegg, VVS anlegg - Vannrør - side 11 i tilstandsrapport.
Tekniske anlegg, VVS anlegg - Avløpsrør - side 11 i tilstandsrapport.
Radon - Radon - side 11 i tilstandsrapport.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon - Fasader ink. kledning - side 12 i tilstandsrapport.
Yttertak - Hovedbygning - Helhetsvurdering - side 13 i tilstandsrapport.
Drenering - Helhetsvurdering - side 14 i tilstandsrapport.
Stikkledninger og tanker Vann - og avløpsledninger (ink. stikkledninger) - side 14 i tilstandsrapport.
Frittstående byggverk - Garasje - Helhetsvurdering - side 14 i tilstandsrapport.
TG1 Mindre eller moderate avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget) og 0 Ingen avvik (funksjonssvikt ikke oppdaget) - 60%. Se tilstandsrapport.
TGIU Ikke undersøkt - 4%.
Våtrom - Bad: Bad fra byggeår med enkelte oppgraderinger som nytt belegg på gulv utført i 2022 (i følge huseier). Gulvflate belagt med gulvbelegg med gulvvarme. Malte veggflater. Takplater i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys. Dusjkabinett med dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin. TG1 og TG2.
Våtrom - Vaskerom: Vaskerom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Malte veggflater. Takplater i himling. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil på vegg. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert i hjørne. TG1 og TG2.
Kjøkken: Innredningen er fra byggeår med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående komfyr. Frittstående oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap.
Øvrige rom: Gulvflater belagt med laminat. Gulvvarme i gang, stue og kjøkken. Veggflater med malt panel og malte plater. Takplater i himling. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming. TG1 og TG2.
Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i gulv på bad, i stue, kjøkken og entré. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte varmekilder, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Enkel adkomst fra offentlig veg.
Garasjeplass i felles garasjebygg.
Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtakelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.
Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene. I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.
Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen «som den er».
Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.
Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle: 1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.
Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.
* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Utleie/fremleie av boligen reguleres gjennom sameiets vedtekter og eierseksjonsloven. Det følger av eierseksjonsloven §24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.
Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven). All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.
- Jfr sameievedtektenes pkt.11: Sameiet ønsker ikke husdyr som hund og katt. Spørsmål om øvrig husdyrhold skal tas opp i sameiermøtet.
- Jfr sameievedtektenes pkt. 4: Seksjoner i sokkel disponerer arealer på inntil 1,8 meter foran nedre yttervegg stueseksjon.
Felles husforsikring og avsetning til vedlikehold. Øvre felles kostnader i sameiet deles etter eierseksjonsloven ihht eierbrøk.
Omkostningene fordeler seg som følger ved kjøp til prisantydning: 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 500,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 500,- pr. pant. Attestasjonsgebyr, kr. 240,-. Evt. boligkjøperpakke Tryg kr.9 250,- (valgfritt).
Visninger:
Tirsdag 10. september 18:30–19:00