Åsheimveien 9

← Tilbake til boliger

Åsheimveien 9

OTEREN

Se i kart

Prisantydning:

kr 4 150 000

190 m²

3 soverom

Særegen enebolig med flotte uteområder!

Prisantydning:

kr 4 150 000

Omkostninger:

kr 104 952

Totalpris:

kr 4 254 952

Levi Gout

Levi Gout

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Visninger:

Ta kontakt for visning

Boligtype:

Enebolig

Eierform:

Eiet

Primærrom:

165 m²

Bruksareal:

190 m²

Soverom:

3

Rom:

5

Etasje:

2

Byggeår:

2006

Energimerking:

C

Tomt:

2279 m²

Kort om eiendommen

Velkommen til Åsheimveien 9!
En stor enebolig over to plan, med flott utforming og mye plass!
I første etasje er det et stort helfliset bad, kontor (tidl. brukt som soverom), eget vaskerom, og en stue og kjøkken i åpen løsning med flere soner og spisestue.
En lekker vindeltrapp leder opp til en romslig loftstue med høy takhøyde, walk in closet, toalettrom og to soverom. Vannbåren varme i første etasje samt bad oppe.

Tomten er flott opparbeidet med en fin hage og gode solforhold. Egen utebod med hems tilknyttet carport. Uthus, drivhus og lysthus med to soner.
Her kan man skape sitt eget sommerparadis like utenfor boligen.
Kort veg til skole og barnehage på Hatteng, og flust av turmuligheter i nærområdet!

For mer informasjon, kontakt eiendomsmegler Levi Gout på TLF 902 65 250.

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert boligfelt på Åsen like ved Hatteng sentrum.
På Hatteng finner man blant annet dagligvare, fotballbane, skole og idrettshall.
Området byr på flott natur og turmuligheter med blant annet Otertinden man kan klatre opp på, men også lengre fot- og skiturer innover blant annet Signaldalen der man kan gå helt til Kilpisjärvi via Gappo- og Goldahytta. Langs fjorden er det flotte forhold både for kajakk og fiske fra land.

Tomt

Flat tomt som er opparbeidet med plen, platting og diverse beplantning.

Bebyggelse

Spredt eneboligbebyggelse i området.

Byggemåte

UTVENDIG:
Boligen er fundamentert på grunnmur av isopor elementer fylt med betong og støpt plate på mark. Gulvet er isolert med 25 cm. isopor. Drenering er ikke aktuelt for denne type
fundamentering. Saltak bygget opp med mønedrager og sperreverk av tre. Taket er isolert med 40 cm. mineralull. Taket er tekket med Decra stålpanner. Besiktiget fra taket. Nedløp og beslag av stål. Yttervegger er bygget opp av 6» bindingsverk med innvendig 2» pålekting. Yttervegger er isolert med 20 cm. mineralull og er kledd utvendig med liggende, dobbelfalset trepanel. Malte trevinduer med 2-lags glass og malte trevinduer med 3-lags glass. Teak hovedytterdør. Malt balkongdør i tre. Balkong fra stue på loftet
av trykkimpregnert materiale og glassfasade. Carport ved inngangspartiet. Stor terasse mot vest som er overbygget med tak, tekket med lysplater.

INNVENDIG:
Flislagte gulv i entre og på våtrom, olje behandlet parkett i øvrige rom. Det ble registrert en løs flis i entre. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. I følge NGU's radonkart ligger eiendommen i et område med lav til moderat fare for radon. Pipe av stål med vedovn montert i stue. Vindeltrapp fra stue til loft. Innvendige finerdører. Stor luftig stue/kjøkken i første etasje og stue på loftet.

SAMMENDRAG AV TILSTANDSGRADER I TILSTANDSRAPPORT
Følgende punkter har i tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 (TG2):

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - 2: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Informasjon hentet fra tilstandsrapport datert 07.07.2023.

Standard

Våtrom:
Badet har flislagte vegger og malt innvendig tak. Flislagt gulv med vannbåren gulv varme. Plastsluk med smøremembran med ukjent utførelse. Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, badekar og dusjvegger/hjørne. Balansert ventilasjon. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Fra soverom mot våtsone, dusj på bad i underetasjen. På vaskerommet har innvendige vegger og tak malte plater. Flislagt gulv med vannbåren gulv varme. Plastsluk med smøremembran med ukjent utførelse. Vaskerommet er innredet med ventilasjonsanlegg, opplegg for vaskemaskin og utslagsveggvask. Rør i rør skap. Balansert ventilasjon. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Mot våtsone.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte skap i heltre og glass. Kjøkkenøy. Integrerte hvitevarer. Kjøkken ventilator med avtrekk ut.

Spesialrom:
WC Innredet med vegg hengt toalett, og vask. Mulighet for å montere dusj. Flislagt gulv og vegger, trepanel i himling.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannledninger av plast (rør i rør ). Avløpsrør av plast. Det er montert varmepumpe luft til vann som varmer både forbruksvann og vann til vannbåren varme. Det er også balansert ventilasjon i samme enheten. Varmtvannsbereder integrert i enheten til varmepumpe. Det er vannbåren varme i hele 1. etasje og på toalett i 2. etasje. Skjult elektrisk installasjon, sikringsskap plassert på vegg i entre.

Informasjon hentet fra tilstandsrapport datert 07.07.2023.

Oppvarming

Varmepumpe luft til vann som varmer forbruksvann og vann til vannbåren varme. Er også vedfyrt lukket peis. Ellers elektriske panelovner.

Adkomst

Adkomst fra Åsheimveien. Privat veg fra krysset i bakken og bort til boligen.

Parkering

parkering på tomt og i carport.

Boligselgersforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex Forsikring AB NUF (org.nr. 984 735 049), som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger, dog maksimalt 12 måneder før overtakelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til kroner 12.000.000,-. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan fås ved henvendelse til megler. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart/ snarest mulig. Reklamasjoner meldes Claims Handling AS (claims-handling.no/skademelding/) som vil saksbehandle disse på vegne av selger. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egenhånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse

Eiendommen overleveres etter avtale. Spesifiser ønsket overtakelsesdato i kjøpetilbud.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
 
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene. I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
 
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
 
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
 
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
 
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått, jfr avhendingsloven § 3-10 (1). Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.
 
Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper* selges eiendommen «som den er».
Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras således slik den fremstår ved besiktigelse med åpenbare feil og mangler. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Det oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg til denne. Videre oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i egenerklæringen fra selger som er inntatt i salgsoppgaven samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig person før bud inngis.
 
Boligen har likevel mangel i følgende tilfelle: 1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.
Ved tvil, så kontakt megler for avklaring.
 
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
 
I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.
 
* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Adgang utleie

Ingen restriksjoner vedrørende utleie.

Hvitvaskingsregelverk

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innehar også strenge regler om kontroll av legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder, selger, kjøper og fullmektiger for disse.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen på "gi bud knappen" eller via hjemmesiden. Ved elektronisk budgivning så kan bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema (budskjema finnes også i salgsoppgaven). All budgivning må foregå ved skriftlighet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Diverse

Eier opplyser at det ikke er ikke montert feierplattform på tak. I vindfang er vegger kledd med parkett uten gipsplater under, og vil således ikke ha samme bæreevne som normale vegger. Enkelte vinduer og dører stemmer ikke overens med originaltegninger og plantegning fra fotograf. Det rom i første etasje som er merket som kontor i takst og bod på tegninger, har tidligere vært brukt som soverom. Det er også vannmåler i boligen.

Fasiliteter

 • Balkong
 • Peis
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Garasje
 • Off. vann og avløp
 • Utsikt
 • Hage
 • Turterreng
 • Husdyr

Omkostninger

Omkostningene fordeler seg som følger, ved kjøp til prisantydning: 
2,5 % av kjøpesummen i  dokumentavgift til staten. Tinglysningsgebyr for skjøte, kr. 500,-. Evt. gebyr for pantedokument, kr. 500,- pr. pant. Attestasjonsgebyr, kr. 202,-. Evt. boligkjøperpakke Tryg kr.15 050,- for boliger under 230 kvm BRA og kr. 17 550,- for boliger over 230 BRA (valgfritt).

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 52
 • Bruksnr: 6
 • Kommunenr: 5538
 • Bruksenhetsnr: 14
Levi Gout

Levi Gout

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Visninger:

Ta kontakt for visning

Velkommen til Åsheimveien 9 presentert av Hjem Eiendomsmegling!
Velkommen til Åsheimveien 9 presentert av Hjem Eiendomsmegling!
Stilren enebolig med mange flotte detaljer
Stilren enebolig med mange flotte detaljer
Entré
Entré
Spesialbygd vindeltrapp som leder til øveretasjen
Spesialbygd vindeltrapp som leder til øveretasjen
Flere soner i stue
Flere soner i stue
Tidløs pen vedovn
Tidløs pen vedovn
Åpen løsning mellom stue og kjøkken
Åpen løsning mellom stue og kjøkken
Massevis av benkeplass på kjøkkenet
Massevis av benkeplass på kjøkkenet
Lekker utførelse på kjøkkeninnredning
Lekker utførelse på kjøkkeninnredning
Spisestue like ved kjøkkenet
Spisestue like ved kjøkkenet
Romslig helfliset bad i første etasje
Romslig helfliset bad i første etasje
Separat vaskerom
Separat vaskerom
Vindeltrappen leder opp til andre etasje
Vindeltrappen leder opp til andre etasje
Stor takhøyde i loftstua, med mange forskjellige bruksmuligheter!
Stor takhøyde i loftstua, med mange forskjellige bruksmuligheter!
Walk in closet ved soverom
Walk in closet ved soverom
Superstilig toalettrom i andre etasje
Superstilig toalettrom i andre etasje
Soverom 1
Soverom 1
Soverom 2
Soverom 2
Kontor i første etasje som tidligere har vært brukt til soverom
Kontor i første etasje som tidligere har vært brukt til soverom
Utebod med hems
Utebod med hems
Selgers eget bilde
Selgers eget bilde
Selgers eget bilde
Selgers eget bilde
Lysthus med vedfyring
Lysthus med vedfyring
Her kan man skape sitt eget lille sommerparadis
Her kan man skape sitt eget lille sommerparadis
Drivhus
Drivhus
Parkering til flere biler på tomt
Parkering til flere biler på tomt
Plantegning 2D første etasje
Plantegning 2D første etasje
Plantegning 2D andre etasje
Plantegning 2D andre etasje
Åsheimveien 9 2D kombinasjon
Åsheimveien 9 2D kombinasjon
Plantegning 3D første etasje
Plantegning 3D første etasje
Åsheimveien 9 3D andre etasje
Åsheimveien 9 3D andre etasje
Plantegning 3D kombinasjon
Plantegning 3D kombinasjon
Pent opparbeidet tomt med pergola, uthus, drivhus med mer!
Pent opparbeidet tomt med pergola, uthus, drivhus med mer!
Turterreng like utenfor døra!
Turterreng like utenfor døra!